Adventskalender på Cecilies mat

av Cecilie
Adventskalender

Hurra! i dag er det 1. desember, og jeg feirer adventstiden på bloggen. Derfor lanserer jeg i da en adventskalender. Adventskalender er en hyggelig tradisjon der hver dag byr på en ny overraskelse. Hver dag frem til jul vil det altså dukke opp noe godt på her inne, det kan være både søtt eller salt, vått eller tørt. Jeg har bakt og laget godteri av forskjellige slag, men det blir ikke bare søtsaker. Jeg har også laget noen småretter som egner seg godt til litt førjulshygge, eller kanskje også som en forrett i en av romjulens gjestemiddager.Du skal heller ikke behøve å være tørst, for litt å drikke byr jeg også på.

Mitt gode adventshumør, kommer at at jeg elsker julen og synes at den er vinterens høydepunkt. Derfor gleder jeg meg som et barn når det endelig blir 1. desember hvert år. Jeg vet mange forbinder adventstiden med stress, men med litt god planlegging behøver det ikke bli sånn.  Senk skuldrene og fordel oppgavene utover desember og på forskjellige familiemedlemmer. Liker du ikke serinakaker, dropp dem og lag noen andre kaker du liker bedre i stedet. Det trenger ikke være julekaker en gang. Eller kutt ut bakingen helt og kjøp det du liker på bakeriet. Gjør det du har lyst til og kos deg med det, det holder nok.

Når det gjelder julemat, ligger det allerede mye på bloggen fra tidligere år. Klikker du på kategorien Jul, vil du finne oppskrifter på tradisjonell julemat og bakst, og kanskje noe som ikke er helt tradisjonelt også.

 1. Rocky road
 2. Creme brulee i dampovn
 3. Minirøsti med lakserogn
 4. Ingefærkjeks
 5. Syltet rødløk
 6. Kandisert ingefær
 7. Kyllingleverpostei
 8. jfls
 9. fls
 10. jfls
 11. Sjakkruter
 12. Lussekatter
 13. Lakserøre
 14. Appelsin og sjokoladebiscotti
 15. Skagenrøre
 16. Fikenmarmelade med sitron
 17. Festbrownies
 18. Ovnsbakt rosenkål med valnøtter
 19. Lutefisk i dampovn
 20. Eltefritt surdeigsbrød med valnøtter
 21. Julekake
 22. Sjokoladebark med granateple og ingefær
 23. Dansk leverpostei
 24. Julegrøt

 

2 kommentarer

Gunvor Kjos-wenjum 9. desember 2017 - 21:48

Dette skal prøvast

Reply
Cecilie 10. desember 2017 - 11:56

Hei Gunvor, så hyggelig.

Reply

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.