Rocky road

av Cecilie
Rocky road

Av og til er for mye av det gode bare enda bedre. Rocky road er sånn. Her er det mørk sjokolade, karamell, salte nøtter og mashmellows på en gang – i samme munnfull faktisk. Dessuten er det superenkelt å lage. Dette er veldig fint å lage sammen med barn. Smelte, skjære, røre og så vente. Det siste er kanskje ikke så lett da. Men etter ventetiden blir man altså belønnet med noen skikkelige godbiter.

I denne oppskriften har jeg brukt sånne store firkantede karameller som selges som smågodt. Men alle mulige karameller går selvsagt også fint å bruke, men jeg synes ikke de bør være for harde. Har du laget karameller selv, kan disse selvsagt brukes. Sjokoladen smelter jeg over vannbad. Bryt sjokoladen i biter og ha den oppi en bolle. Fyll litt vann i en kasserolle og kok opp. Sett bollen oppå kasserollen, men pass på at den ikke kommer i kontakt med det kokende vannet. Etterhvert vil sjokoladen smelte.

 

Rocky road

Skriv ut

Ingredienser

  • 300 gr mørk sjokolade
  • 10 karameller
  • 100 gr ristede og salte pistasjnøtter
  • 6 mashmellows eller 25 minimashmellows

Fremgangsmåte

  • Gjør klar en form på ca. 20×20 cm med bakepapir.
  • Smelt sjokoladen over vannbad.
  • Del hver karamell og mashmellow i fire biter.
  • Ta skallet av pistasjnøttene.
  • Ha alt oppi den smeltede sjokoladen og bland godt.
  • Hell alt ut i formen og glatt det ut med en slikkepott.
  • Sett formen i kjøleskapet.
  • Skjær i passe porsjonsbiter når sjokoladen har stivnet helt. Oppbevares i kjøleskapet.

Tips

I denne oppskriften kan du bytte ut pistasjnøttene med andre nøtter og du kan også bytte ut, eller legge til andre ingredienser også. Fint å bruke er gelefrukter, kjeksbiter, honnikorn, tørkede frukter og mye annet godt(eri).

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.