Sjokoladetrøfler med appelsin

av Cecilie
Sjokoladetrøfler med appelsin

Noen kombinasjoner er rett og slett laget i himmelen, og sjokolade og appelsin er nettopp en slik kombinasjon etter min mening. Derfor måtte jeg selvsagt forsøke meg på nok en kombinasjon av disse to ingrediensene. Det resulterte i sjokoladetrøfler med appelsin. Disse trøflene ble skikkelig gode. Her snakker vi myk sjokolade med et tydelig hint av appelsin. Synes du som meg at sjokolade + appelsin = sant, bør du virkelig prøve å lage disse. Du vil helt sikkert ikke bli skuffet.

 

Sjokoladetrøfler med appelsin

Skriv ut

Ingredienser

  • 200 gr mørk sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 20 gr smør
  • skallet av 1 økologisk appelsin
  • 10 ml Grand Marnier
  • kakao til å rulle kulene i
  • gullpulver (kan droppes)

Fremgangsmåte

  • Hakk sjokoladen i små biter.
  • Kok opp kremfløten.
  • Ha sjokoladen oppi kremfløten.
  • Rør i blandingen til den har blitt tykk og jevn masse.
  • Rør inn appelsinskall og appelsinlikør.
  • Hell massen over i en form kledd med bakepapir og sett formen i kjøleskapet, gjerne til neste dag.
  • Form massen til små kuler og rull i kakao eller melis og evt. gi dem et lite dryss med gullpulver.

Tips

Det er ganske grisete å forme kulene, så jeg brukte latekshansker. Det fungerte veldig fint, men man må være rask, for sjokoladen blir fort varm.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.