Formkake med appelsin

av Cecilie
Formkake med appelsin

Jeg er vanligvis en person som alltid velger salt fremfor søtt. Heller potetgull enn sjokolade, og ost fremfor dessert, hvis du forstår hva jeg mener. Men altså, av og til får jeg bare så innmari lyst på noe søtt til teen min, og da er en søt kjeks eller et lite stykke enkel kake akkurat hva jeg vil ha. I det siste har jeg laget en utrolig god og saftig formkake med appelsin og den er helt perfekt til mitt formål. Kaken er enkel å lage, kan skjæres i passe store skiver og er like saftig etter en dag eller to. Formkaken inneholder både appelsinskall og juice og det gjøre at den får en herlig smak av appelsin og en nydelig gul farge. Har du lyst på glasur på toppen, kan du blande melis og appelsinjuice.  Eller kanskje rett og slett litt sjokoladeglasur, ville smake.

Oppskriften fant jeg hos en amerikansk matblogger som heter Del.

Jeg skal på ingen som helst måte påstå at jeg er noen bakeekspert, og det flommer ikke akkurat over av kakeoppskrifter på bloggen min, men dersom du lurer på hva slags kaker jeg lager kan du jo kikke under kategorien kaker.

 

Formkake med appelsin

Appelsinkake

Skriv ut
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 2.9/5
( 15 voted )

Ingredienser

 • 3 store egg
 • 160 gr sukker
 • 160 gr hvetemel
 • 1/2 ts bakepulver
 • 150 gr smør
 • 1 appelsin, skall og juice

Fremgangsmåte

 • Forvarm ovnen til 180 grader.
 • Riv skallet på appelsinen på den fineste siden på rivjernet, og press ut juicen.
 • Pisk egg, og sukker hvitt og luftig.
 • Sikt inn hvetemel og bakepulver og bland forsiktig.
 • Smelt smøret og tilsett det i deigen og bland godt.
 • Rør inn appelsinskall og juice i deigen.
 • Smør en liten brødform godt og hell oppi deigen.
 • Stek i ca. 40 minutter.
 • Avkjøl kaken i formen.

Pynt evt. kaken med litt melis blandet med appelsinjuice før servering.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.