Appelsin og sjokoladebiscotti

av Cecilie
Appelsin og sjokoladebiscotti

Biscotti er definitivt en av mine favorittkjeks, og når jeg har bakt en porsjon forsvinner den uhyggelig fort. Nå har jeg bakt en ny, og tror nok jeg må gjemme den i kjelleren om det skal bli noe igjen til jul. Denne gangen bakte jeg appelsin og sjokoladebiscotti, og det er nok en av de beste kombinasjonene jeg vet om. Disse kjeksene lukter og smaker godt av appelsin og så har de store biter med deilig mørk sjokolade. I tillegg har jeg penslet kjeksene med smeltet sjokolade på undersiden. Det ble rett og slett syndig godt.

I Italia, der disse kjeksene kommer fra kalles de gjerne for cantuccini.  Cantuccini har sitt opphav i Prato i Toscana og der smaksetter de kjeksene med mandler. En klassisk italiensk dessert er disse kjeksene sammen med et glass vin santo til å dyppe dem i. Og det er faktisk ikke en dum måte å spise biscotti eller cantuccini om du vil, på. Men da ville jeg nok ikke penslet med sjokolade først.

Biscotti kan være mer eller mindre tørre. Noen er harde mens andre smuldrer lettere. Denne oppskriften gir kjeks på den smuldrete siden.

Jeg har flere biscottioppskrifter på bloggen. Prøv også biscotti med julesmak og sjokolade, appelsinbiscotti uten melk eller biscotti med pistasjnøtter og appelsinblomstvann.

 

Appelsin og sjokoladebiscotti

Skriv ut

Ingredienser

  • 70 gr mandler
  • 50 gr mørk sjokolade
  • 100 gr romtemperert smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • revet skall av 1/2 appelsin
  • 2 ss appelsinjuice
  • 1 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 50 gr mørk sjokolade til pensling (valgfritt)

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 50-60 kjeks.

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Hakk nøttene og sjokoladen grovt, og riv appelsinskallet av 1/2 appelsin.
  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.
  • Rør inn egget sammen med appelsinskall og juice.  Rør til det er blandet og tilsett mel og bakepulver. Bland alt godt.
  • Deigen skal ikke være for tør, men er den for klissetet tilsette gjerne litt mer hvetemel.
  • Bland til slutt inn de hakkede mandlene og sjokoladen.
  • Del deigen i tre emner og rull ut til pølser som er like lange som et stekebrett. Trykk pølsene litt flate. Sørg for at det er litt avstand mellom deigpølsene, for deigen vil flyte litt utover. Stek brødene midt i ovnen i 20 minutter.
  • Ta dem ut og skru temperaturen ned til 50 grader.
  • Mens brødene fortsatt er litt varme skjærs de i skiver på skrå.
  • Legg kjeksene tilbake på stekebrettet, og la dem tørke til de har blitt sprø. Det tar en drøy halvtime.
  • Smelt sjokoladen og pensle på undersiden av kjeksene.

Oppbevares i kakeboks. Vel bekomme.

Tips

Bruk økologisk appelsin dersom du får tak i det og skrubb uansett skallet godt.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.