Syltet rødløk – supert tilbehør til all slags saltmat

av Cecilie
Syltet rødløk

Syltet rødløk er et fantastisk godt tilbehør til nesten all slags saltmat. Denne varianten har fått følge av ekstra julekrydder for at den skal passe ekstra godt på julekoldtbordet. Med sin vakre rødfarge og søt, syrlig, skarpe smak spiller den flott sammen med julemat som kald ribbe, leverpostei eller roastbiff. Ja, faktisk er det bare fantasien og smaken som setter grenser for hva dette tilbehøret kan brukes til.

Nevnte jeg forresten at den er laget på 1-2-3? Det er den nemlig.

Syltet rødløk

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 dl eddik 7%
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 3 stjerneanis
  • 10 grønne kardemommefrø
  • 10 pepperkorn
  • 1 laurbærblad
  • 2-3 rødløk

Fremgangsmåte

  • Kok opp alle ingrediensene uten om løken.
  • Skjær løken i tynne båter.
  • Når sukkeret er helt oppløst i laken, helles den over løken.
  • Avkjøl og hell på et sterilt glass og oppbevares kaldt.

La den gjerne stå en time eller to før du skal bruke den.

Tips

Holder seg fint i kjøleskapet i et par uker.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.