Adventskalender 2018

av Cecilie
Adventskalender 2018

Jippi! Endelig er det desember og selveste julemåneden. Akkurat som i fjor kommer jeg hver dag frem til julaften til å dele en juleoppskrift her på bloggen. Det blir både søtmat og saltmat men alt har noe med jul å gjøre. Jeg håper du vil klikke deg inn hver dag for å se hva jeg har funnet på. Nederst på denne siden finner du en liste over alle postene i min adventskalender 2018 etterhvert som dagene skrider frem.

Jeg elsker julen med alle forberedelsene, forventningene og all den gode maten for å nevne noe. Jeg vet at ikke alle har det sånn, og at noen bare ser stress og alt som må gjøres for å få den perfekte julen. Men slapp av, det blir jul uansett, og høyst sannsynlig blir det en veldig bra jul. Vi har alle ting vi gjør som vi tenker er helt nødvendige for at julen skal bli bra. Men det er også sånn at mange av disse tingene trenger vi slett ikke gjøre om vi ikke har lyst. Det blir for eksempel jul selv om sølvtøyet ikke er pusset, og sannsynligvis er det bare du som tenker på det under julemiddagen. Jeg synes jeg har løst dette med juleforberedelser ganske godt og vil gjerne dele min hemmelighet med deg.

For mange år siden mens barna var små og tiden knapp satt jeg meg ned  slutten av november og laget en liste over hva som måtte gjøres for å komme i mål til julaften. Listen inneholdt alt fra kjøp av gaver, baking av julekaker innkjøp av mat, pussing av sølvtøy og så videre og så videre. Jeg gikk kritisk gjennom listen og endte opp med det jeg synes var nødvendig. Så fordelte jeg ut oppgavene i hele desember slik at det ble omtrent en ting å gjøre hver dag.  På den måten sikret jeg at jeg ikke fikk noen overraskelser som for eksempel at juleposten skulle vært sendt i går, eller noe annet dumt. Dessuten ble det ikke så ille når det var en liten ting hver dag. Men det aller beste er at jeg tok vare på den listen, og nå tar jeg den frem hvert år. Så justerer jeg den bare ved å flytte rundt på oppgavene slik at det passer med øvrige ting i kalenderen. Lag en sånn liste for deg selv i år og du har gitt deg selv en adventsgave for all fremtid. Lykke til, og ha en deilig adventstid.

 

 1. desember: Linzerkjeks
 2. desember: Karamell panna cotta med røde bær
 3. desember: Juletorsk med klassisk tilbehør
 4. desember: Dobbelt sjokoladebiscotti med appelsinsmak
 5. desember: Kryddernøtter
 6. desember: Sitronkarameller
 7. desember: Laks og kamskjelltartar
 8. desember: Rocky road a la snickers
 9. desember: Appelsinmarmelade
 10. desember: Kamskjellsalat med rosenkål og jordskokk
 11. desember: Sennep til julelunsjen
 12. desember: Sitronfromasj
 13. desember: Havreflarn med sjokolade
 14. desember: Mocktail med granateple
 15. desember: Riskrem med rød saus
 16. desember: Sjokoladetrøfler med appelsin
 17. desember: Fudge med lakrissmak
 18. desember: Dampovn til julematen
 19. desember: Salat med pinnekjøtt
 20. desember: Julegodetri
 21. desember: Tilbehør til julematen
 22. desember: Spiselige julegaver
 23. desember: Lammerull

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.