Dampovn til julematen

av Cecilie
Pinnekjøtt i dampovn

Er du en av de mange som har en dampovn, men ikke bruker den til så veldig mye. Jeg har inntrykk av at veldig mange som har dampovn hadde store ambisjoner når de anskaffet seg den, men så har interessen og bruken dabbet kraftig av. Det er synd, for den kan brukes til så mye. Det er for eksempel veldig bra å bruke dampovn til julematen.

Det mest opplagete er kanskje å lage pinnekjøttet i dampovnen, for det skal jo dampes. Med dampovnen er du sikret at det ikke koker tørt og du trenger ikke den kjempestore gryten. Har du ikke prøvd det før kan det absolutt anbefales.

Ribbe i dampovn er også fint, og særlig dersom du har en så kalt kombidampovn der du kan sette på litt varmluft til slutt for å sprø opp ribba. Resultatet blir en veldig saftig og god ribbe.

ribbe i kombidampovn

Lutefisken er jo også en no-brainer. Dampovnen kan du se fisken hele tiden i motsetning til om du damper den i vanlig ovn med aluminiumsfolie over.

Lutefisk i dampovn

Til og med enkelte desserter kan lages i dampovnen. Jeg forsker fortsatt på karamellpuddingen, men denne creme bruleen er helt super å lage i dampovnen.

Creme brulee i dampovn

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.