Hurra! i dag er det 1. desember, og jeg feirer adventstiden på bloggen. Derfor lanserer jeg i da en adventskalender. Adventskalender er en hyggelig tradisjon der hver dag byr på en ny overraskelse. Hver dag frem til jul vil det altså dukke opp noe godt på her inne, det kan være både søtt eller salt, vått eller tørt. Jeg har bakt og laget godteri av forskjellige slag, men det blir ikke bare søtsaker. Jeg har også laget noen småretter som egner seg godt til litt førjulshygge, eller kanskje også som en forrett i en av romjulens gjestemiddager.Du skal heller ikke behøve å være tørst, for litt å drikke byr jeg også på.
Mitt gode adventshumør, kommer at at jeg elsker julen og synes at den er vinterens høydepunkt. Derfor gleder jeg meg som et barn når det endelig blir 1. desember hvert år. Jeg vet mange forbinder adventstiden med stress, men med litt god planlegging behøver det ikke bli sånn. Senk skuldrene og fordel oppgavene utover desember og på forskjellige familiemedlemmer. Liker du ikke serinakaker, dropp dem og lag noen andre kaker du liker bedre i stedet. Det trenger ikke være julekaker en gang. Eller kutt ut bakingen helt og kjøp det du liker på bakeriet. Gjør det du har lyst til og kos deg med det, det holder nok.
Når det gjelder julemat, ligger det allerede mye på bloggen fra tidligere år. Klikker du på kategorien Jul, vil du finne oppskrifter på tradisjonell julemat og bakst, og kanskje noe som ikke er helt tradisjonelt også.
- Rocky road
- Creme brulee i dampovn
- Minirøsti med lakserogn
- Ingefærkjeks
- Syltet rødløk
- Kandisert ingefær
- Kyllingleverpostei
- jfls
- fls
- jfls
- Sjakkruter
- Lussekatter
- Lakserøre
- Appelsin og sjokoladebiscotti
- Skagenrøre
- Fikenmarmelade med sitron
- Festbrownies
- Ovnsbakt rosenkål med valnøtter
- Lutefisk i dampovn
- Eltefritt surdeigsbrød med valnøtter
- Julekake
- Sjokoladebark med granateple og ingefær
- Dansk leverpostei
- Julegrøt
2 kommentarer
Dette skal prøvast
Hei Gunvor, så hyggelig.