Ukemeny 13/2021 – ukemeny for påsken

av Cecilie
Surret lammestek

Vips så var det påske igjen. For meg betyr det ferie, lange turer, appelsiner, sjokolade, masse god mat og drikke og masse tid med familien. Det blir kanskje kortspill, puslespill, påskekrim og er jeg heldig litt tid i solveggen. En temmelig tradisjonell påske med andre ord. Matmessig også en ganske tradisjonell uke. En litt forsiktig start med masse grønnsaker før kylling og and leder opp til det store påskemåltidet med lam på påskeaften. Dersom man ikke blir så mange på påskeaften, kan det være en god idé å velge en surret lammestek. De kommer i mange størrelser og man risikerer derfor ikke å sitte igjen med alt for mange rester. Skulle du allikevel gjøre det, er mitt forslag å lage en skikkelig god pytt i panne med restene av steken. Påskemorgen slukker alle sorger heter det. Vel vi kan i hvert fall gjøre den til en hyggelig opplevelse for hele familien ved å lage en skikkelig god brunsj eller lunsje. Disk opp med forskjellige retter og sørg for at det er noe for alle. Litt søtt og litt salt, sørg for nybakt brød, godt smør og masse nytrukket kaffe og te. Vel bekomme og ha en god påske!

 

Mandag
Aloo gobi – indisk blomkål og potetcurry

Tirsdag
Risotto med asparges og reker og grønn salat

Onsdag
Gnocchi alla sorrentina og grønn salat

Skjærtorsdag
Kyllingbryst med druer

Langfredag
Andebryst med appelsinsaus

Påskeaften
Surret lammestek, selleri og potetgratengconfiterte cherrytomater og smørdampede aspargesbønner
Mørk sjokolademousse

1. påskedag
Amerikanske pannekaker
Posjert egg med røkelaks
Spekemat og ost
Eggesalat
Mangolassi
Fint surdeigsbrød
Rosmarin og havsaltkjeks
Steinsoppsmør

2. påskedag
Pytt i panne  med rester av lammestek, evt. med kjøttpølse

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.