Vips så var det påske igjen. For meg betyr det ferie, lange turer, appelsiner, sjokolade, masse god mat og drikke og masse tid med familien. Det blir kanskje kortspill, puslespill, påskekrim og er jeg heldig litt tid i solveggen. En temmelig tradisjonell påske med andre ord. Matmessig også en ganske tradisjonell uke. En litt forsiktig start med masse grønnsaker før kylling og and leder opp til det store påskemåltidet med lam på påskeaften. Dersom man ikke blir så mange på påskeaften, kan det være en god idé å velge en surret lammestek. De kommer i mange størrelser og man risikerer derfor ikke å sitte igjen med alt for mange rester. Skulle du allikevel gjøre det, er mitt forslag å lage en skikkelig god pytt i panne med restene av steken. Påskemorgen slukker alle sorger heter det. Vel vi kan i hvert fall gjøre den til en hyggelig opplevelse for hele familien ved å lage en skikkelig god brunsj eller lunsje. Disk opp med forskjellige retter og sørg for at det er noe for alle. Litt søtt og litt salt, sørg for nybakt brød, godt smør og masse nytrukket kaffe og te. Vel bekomme og ha en god påske!
Mandag
Aloo gobi – indisk blomkål og potetcurry
Tirsdag
Risotto med asparges og reker og grønn salat
Onsdag
Gnocchi alla sorrentina og grønn salat
Skjærtorsdag
Kyllingbryst med druer
Langfredag
Andebryst med appelsinsaus
Påskeaften
Surret lammestek, selleri og potetgrateng, confiterte cherrytomater og smørdampede aspargesbønner
Mørk sjokolademousse
1. påskedag
Amerikanske pannekaker
Posjert egg med røkelaks
Spekemat og ost
Eggesalat
Mangolassi
Fint surdeigsbrød
Rosmarin og havsaltkjeks
Steinsoppsmør
2. påskedag
Pytt i panne med rester av lammestek, evt. med kjøttpølse