Ukemeny 15/2022

Hva skal vi ha til middag i påsken?

av Cecilie
Surret lammestek

Så var det jommen påskeferie. Noen må jo jobbe, men de fleste har ferie allerede eller vil få det etter en amputert arbeidsuke. Og uansett ferie eller ei og om den skal tilbringes i byen, på fjellet, ved sjøen eller et helt annet sted er det ganske sannsynlig at det vil stå lam, kylling eller egg på menyen i den kommende uken. Menyen jeg har satt sammen for denne påsken bærer sterkt preg av det, så jeg håper du finner noe som frister og som kan inspirere til gode måltider med familie eller venner.  Ha en strålende påske!

Egg i skjærsilden er en herlig rett der egg trekkes i en deilig krydret og ganske sterk tomatsaus. Mange har tradisjon for å ha en stor påskelunsj en dag og mitt forslag er da å bake noe godt brød gjerne et par forskjellige og sette frem masse godt pålegg. Gjerne noe som har egg i seg. I menyforslaget for onsdag finner du mange gode pålegg med egg i hovedrollen. Mange synes det kan være vanskelig å få stekt en hel kylling jevnt. Et godt tips er å klippe opp kyllingen ved brystbenet og brette den ut slik at den ligger flatt på underlaget. Da er det lettere at hele kyllingen blir riktig stekt.

Det er sikkert en god del som sitter igjen med rester av lammesteken etter påskeaften. Da passer det ypperlig å lage pytt i panne – skjær kjøttet i terninger og kjør på med masse rotgrønnsaker. Stek alt i pannen og voila – et skikkelig digg måltid. Avslutt påsken med et deilig lett måltid av gnudi med spinat. Det er små ricottaboller som først er stekt og deretter frest i litt smør med spinat. Nam nam.

 

Mandag
Spaghetti carbonara og grønn salat

Tirsdag
Egg i skjærsilden og grønn salat

Onsdag
Focaccia, fint surdeigsbrød, eggerøre, posjerte egg med røkelaks og asparges og eggesalat med reker

Torsdag
Utbrettet kylling

Fredag
Lammekebab med yoghurtdressing

Lørdag
Surret lammestek og fløtegratinerte poteter

Søndag
Pytt i panne

Mandag
Gnudi med spinat

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.