Ukemeny 9/2019 – hva skal vi ha til middag

av Cecilie
Salat med brun ris og grønne grønnsaker

Som jeg har skrevet om i en tidligere blogpost så har jeg tatt utfordringen fra EATForum. Det innebærer at jeg og familien min i en måned skal leve på Planetary Health Diet. Det betyr lite kjøtt, fisk, fjærkre og meieriprodukter, og desto mer frukt og grønnsaker, grove kornprodukter, bønner, linser, belgfrukter og nøtter. Denne ukens meny er derfor satt sammen ut fra disse prinsippene.

Et kosthold består selvsagt av mer enn bare middager. Det er jo flere måltider i løpet av et døgn. Til frokost spiser jeg stort sett havregrøt kokt av gryn og vann og så har jeg frisk frukt og bær på toppen og litt melk. Alternativt blir det yoghurt med granola og frukt. På søndagen blir det et kokt egg, grovbrød med smør,  litt ost og juice. Til lunsj spiser jeg gjerne middagsrester. Ellers er hummus med masse grønnsaker og et par knekkebrød et godt alternativ.

Blir jeg sulten mellom måltidene tar jeg rett og slett en håndfull nøtter eller litt oppkuttede grønnsaker eller frukt. Vil du ha litt ekstra smak på nøttene kan du jo prøve disse kryddernøttene.

 

 

Mandag
Chili sin carne og grønn salat

Tirsdag
Stekt kyllingbryst og salat med brun ris og grønne grønnsaker

Onsdag
Tomat og bønnesuppe og blingser med avokado

Torsdag
Quinoafylte paprikaer

Fredag
Fisketaco

Lørdag
Indisk aubergine og potet curry, naan 
og raita med mynte

Søndag
Gratinert pasta bolognese og grønn salat

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.