Tomat og bønnesuppe

av Cecilie
Tomat og bønnesuppe

REKLAME – Tomatsuppe er en populær og rask middag som de fleste tyr til av og til. Problemet er bare at en vanlig tomatsuppe som oftest ikke metter så lenge. Etter et par timer er man sulten igjen. Denne tomatsuppen derimot inneholder masse bønner som gir langvarig metthetsfølelser. Men viktigst av alt – den smaker kjempegodt.

Jeg har fått anledning til å prøve noen produkter fra Barcho. De importerer kvalitetsprodukter, hovedsakelig fra Italia. Ett av produktene deres er økologisk passata. Passata er rå tomater som er presset og silt. Den har en nydelig intens tomatsmak og egner seg ypperlig til alle slags supper og sauser.

Tomat og bønnesuppe

Tomat og bønnesuppe

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 blader salvie
  • 1 flaske Seggiano Tomato passata (690 gr)
  • 500 gr hvite bønner
  • 1 ss sherryeddik
  • nykvernet pepper og salt

Fremgangsmåte

  • Hakk løk og hvitløk. Varm opp oljen i en gryte og surr løk og hvitløk blankt i oljen sammen med salvien.
  • Tilsett passataen og la det koke opp. Ha oppi bønnene og hønsebuljongen og la det koke i 15-20 minutter.
  • Hell suppen over i en blender og kjør den helt fin og glatt.
  • Ha tilbake i gryten og smak til med eddik, nykvernet pepper og evt. mer salt.
  • Server rykende varm med godt brød til.

Tips

Har du ikke salvie, kan du bruke timian eller oregano i stedet. Ha da urtene i mot slutten av koketiden.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.