Ukemeny 10/2019 – hva skal vi ha til middag

av Cecilie
Spagetti med kjøttboller

Vi er fortsatt inne i vårt eksperiment med et kosthold etter retningslinjer fra EAT-Lancet rapporten. Disse retningslinjene skisserer mye frukt og grønnsaker, bønner linser og belgfrukter og mindre kjøtt, fisk og fjærkre.  Menyen nedenfor er basert på disse retningslinjene. Jeg tror imidlertid ingen vil savne noe dersom de velger å følge denne menyen, for her er det fullt av gode retter proppfulle av gode og varierte smaker. La deg gjerne inspirere til å spise litt mer frukt og grønt.

Grove kornprodukter står også på anbefalingslisten og jeg pleier å sørge for å få en god dose av det til frokost. Da spiser jeg gjerne havregrøt eller granola med frukt og bær. Ha en flott uke og vel bekomme.

 

Mandag
Falaffel 
syltet rødkål
tzatziki og grønnsaker

Tirsdag
Stekt uerfilet med grønnsaker i pitabrød

Onsdag
Gulrotsuppe med linser

Torsdag
Spagetti med kjøttboller

Grønn salat

Fredag
Pizza margherita
Grønn salat

Lørdag
Posjert kyllingbryst med estragonsaus, kokte poteter og aspargesbønner

Søndag
Gratinerte auberginer
Salat med tomat og aspargesbønner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.