Posjert kyllingbryst med estragonsaus

av Cecilie
Posjert kylling med estragonsaus - mindre

Ettersom dagene blir lysere og temperaturen utendørs stiger, får jeg lyst på litt lettere mat. Dessuten får jeg en sterk dragning mot alt som er grønt og kommer opp av jorden. En del urter er allerede kommet opp er klare til bruk, som gressløk, oregano og timian, mens andre må jeg fortsatt kjøpe i butikken og plante ut. Herlig er det uansett å kunne plukke inn det jeg har lyst på, og som sagt på denne tiden av året har jeg lyst på mye. Dagens rett er posjert kylling med estragonsaus. Det høres kanskje fancy ut, men dette er en rett som er lett å lage og lett å lykkes med.

Når jeg posjerer kyllingbrystet blir det utrolig saftig og mørt. Du tenker kanskje at når kyllingen blir «kokt» i vann, så blir det litt kjedelig smak, men det synes jeg ikke. Urter og krydder i vannet, gir det en svak smak til kjøttet og kraften kyllingen har blitt posjert i er en ypperlig kraft å lage saus av.

Mange er kanskje ikke så kjent med estragon, men den har en svak anissmak, og passer supert til kylling synes jeg. Det er dessuten estragon som gir bernaise-sausen den kjente bernaise-smaken.

Posjert kylling med estragonsaus - mindre

Posjert kyllingbryst med estragonsaus

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 2 store kyllingbryst eller 4 små
  • 4 stilker estragon
  • 1 pepperkorn
  • 2 ts salt
  • vann 
  • 1 ss hvetemel
  • 50 gr smør
  • 2 ss frisk hakket estragon

Fremgangsmåte

  • Legg kyllingbryst, estragonstilker, pepper og salt i en gryte.
  • Hell over kaldt vann så det dekker kyllingbrystene. Sett platen på middels varme. Når vannet koker, settes platen ned på lav varme. Fjern skummet som danner seg på overflaten. La kyllingbrystene trekke i 10 minutter.
  • Slå av varmen, men la brystene ligge i kokevannet.
  • Lag sausen ved å smelt smør i en annen gryte og rør inn melet. Tilsett kokevannet fra kyllingen litt etter litt, i alt ca. 4 dl. La sausen koke i ca. 5 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til sausen med evt. mer salt eller pepper og ha oppi den hakkede estragonen.
  • Skjær kyllingbrystene opp i pene stykker og server med kokte grønnsaker som aspargesbønner eller asparges og kokte nypoteter.

Vel bekomme.

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar