Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Grønnsaker

Salat med tomat og aspargesbønner

27. juli 2018
Salat med tomat og aspargesbønner

Nå er tomatene på sitt beste, og da er det bare en ting å gjøre – fråtse. Her har jeg brukt både store og små til å lage en salat med tomat og aspargesbønner. Jeg ville helst ha brukt en blanding av gule og røde cherrytomater, men fikk bare tak i vanlige røde. Det ville jo sett enda festligere ut om det hadde vært forskjelligfargede tomater, men smaken var fortreffelig uansett.

Smaksmessig treffer denne salaten midt i blinken. Tomatene er herlig søte, dressingen er en fin kontrast med den gode saltsmaken fra ansjosen og friskheten fra vineddiken. Dessuten tilfører de fortsatt litt sprø aspargesbønnene litt tyggemotstand.

Ideen til denne salaten har jeg hentet fra det amerikanske magasinet Bon Appetit. Men i stedet for å bruke hele ansjosfileter som de hadde gjort, har jeg hakket opp filetene og hatt dem i dressingen i stedet. Ansjos er en ypperlig kilde til umami og gir en nydelig krydret litt ubestemmelig og ikke veldig “fiskete” smak. Så selv de som ikke liker fisk, kan godt like smaken fra denne lille rakkern, nå den er “skjult” i en dressing.

Er du fortsatt litt skeptisk til det med ansjos? I så fall kan du jo prøve denne salaten med tomat og fetaost i stedet.

 

Salat med tomat og aspargesbønner

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 30 cherrytomater
  • 6 klasetomater
  • 300 gr aspargesbønner
  • 6 ansjosfileter
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss god olivenolje
  • 3 ss rødvinseddik
  • salt og pepper
  • 1 håndfull bladpersille

Fremgangsmåte

  • Rens bønnene og kok dem til de er møre, men pass på å ikke koke dem for lenge.
  • Hell av kokevannet og legg dem i iskaldt vann for å stanse kokeprosessen.
  • Skjær bønnene i to dersom de er veldig lange.
  • Vask tomatene og del cherrytomatene i to og skjær de andre i skiver.
  • Finhakk hvitløk og ansjos.
  • Pisk sammen olje, eddik, hvitløk og ansjos og smak til med salt og pepper.
  • Bland alle ingrediensene.

Server med godt brød ved siden av, og gjerne et glass avkjølt rosevin om det passer.

ansjosaspargesbønnertomat
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Kjøttsalat med svin fra Thailand
neste innlegg
Hva skal vi ha til middag – ukemeny 31/2018

Kanskje du vil se på disse også

Spagetti med tomat, bacon og sjampinjong

Penne arrabiata

Eltefri focaccia med soltørkede tomater

Bratwurst med potetstappe og sennepsbønner

Pizza med ansjos og paprika

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg eple grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ost paprika pasta pizza poteter reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat spagetti spinat squash svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Ukemeny 8/2019 – Hva skal vi ha til middag
  • Egg i skjærsilden
  • Skrei med chorizo og sellerimos
  • Ukemeny 7/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Nasi goreng med reker

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen