Kjøttsalat med svin fra Thailand

av Cecilie
Kjøttsalat med svin som i Thailand

Har du vært i Thailand har du kanskje spist noe som heter Larb gai eller larb moo. Det er en salat helt uten salat og nesten helt uten andre grønnsaker også. Det er rett og slett en kjøttsalat med svin fra Thailand. Fra første bit var det en eksplosjon av smaker og det var kjærlighet fra første tygg. Jeg tenkte ikke så mye over hva det var, og tenkte at det var en slags kjøttrett som serveres ved siden av for eksempel ris. Derfor stusset jeg skikkelig da jeg senere så dette omtalt som en salat. Men det omtales altså som en kjøttsalat, så da er det vel det.

Men altså, navnet skjemmer som kjent ingen, og det burde ikke en kjøttsalat heller gjøre. Denne er laget med svinekjøtt, men jeg har oftere sett den med kylling, og du kan godt bruke det om du eller vil.  Og bare for å ha sagt det: det er ikke svinet som er fra Thailand, men salatoppskriften. Det som gjør denne kjøttsalaten  så spesielt god er den store mengden urter som brukes. I tillegg er det litt ristet ris som gir en fin liten krønsj og tyggemotstand.

Det er visst vanlig å servere denne salaten med grønn papayasalat. Det er ikke så lett å få tak i grønn papaya, men du kan i stedet prøve denne gulrot og squahssalaten.

 

Kjøttsalat med svin som i Thailand

kjøttsalat med svin fra Thailand

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 4 ss jasminris
  • 400 gr kjøttdeig av svin
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts chiliflak
  • 1 klype salt
  • 2 ts fiskesaus
  • 1-2 lime, saften
  • 2 sjalottløk
  • 1 håndfull frisk koriander
  • 1 håndfull frisk mynte
  • 4 vårløk

Fremgangsmåte

  • Rist risen i en tørr stekepanne til den blir gyllen. Legg over på et tallerken for å kjøles ned. Knus risen i en morter til et grovt pulver. Sett til side.
  • Skjær sjalottløken i tynne skiver og vårløken i tynne ringer.
  • Stek kjøttdeigen på middels varme til den er gjennomstekt, men ikke tatt veldig farge. Den skal være blass.
  • Ta stekepannen av varmen og bland inn rispulveret og chilien.
  • Tilsett sukker, lime og fiskesause og bland godt.
  • Ha oppi sjalottløken, vårløken og urtene og bland godt.
  • Smak på salaten og juster evt. med mer fiskesaus, limesaft eller chili.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.