En ny sommeruke står for døren og jeg fortsetter å fråtse i ferske grønnsaker og sjømat. Det er så mange grønnsaker som er på sitt aller beste akkurat nå. Og sjømat? Den føles så mye lettere å spise enn et tungt stykke rødt kjøtt. Men for all del, en saftig biff fra grillen med urtesmør og en frisk salat er jo heller ikke å forakte.
Tirsdagens fiskemiddag er lysing, men denne grønne risottoen passer like godt til annen både hvit og rød fisk, så ikke la det at du kanskje ikke får tak i lysing stoppe deg fra å lage denne retten. Kanskje du har vært ute og fisket og fått noe du kan bruke. Soppsesongen er i gang og skulle du være så heldig å ha fått plukket litt god sopp, kan du jo legge den på pizzaen. Og sånn kunne jeg fortsette – bruk oppskriftene nedenfor som inspirasjon og bytt gjerne ut ingredienser med noe annen, dersom du mangler noe, eller har overdådige mengder av noe annet.
Mandag
Salade niçoise
Tirsdag
Lysing med gønn risotto
Onsdag
Squash fylt med kylling, tomat og urter og grønn salat
Torsdag
Spagetti med sitron og reker og grønn salat
Fredag
Hvit pizza med steinsopp og parmaskinke og grønn salat
Lørdag
Bouillabaisse, focaccia og majones
Søndag
Grillet svinefilet med asiatiske smaker