GODT NYTT ÅR!
Så var 2021 blitt historie, og vi har et helt nytt år foran oss. Er du av de som holder seg med nyttårsforsetter? I så fall er sjansen stor for at det å planlegge middagene på forhånd for noen dager av gangen kan hjelpe deg med å nå dine nye mål. For menyplanlegging er nemlig veldig lurt – av flere grunner. Gjennom å planlegge og handle inn for flere dager av gangen, kan du nemlig både spare penger og redusere matsvinnet. Dessuten vil middagene dine kunne bli mer strukturerte og mindre impulspreget. Det gir rom for et sunnere kosthold med mer grønnsaker, fisk og evt. mindre av det du vil redusere. Og det kan jo være bra både for deg og miljøet. Så som du skjønner er menyplanlegging et godt sted å begynne for å komme i mål med nyttårsforsettene dine. Flere gode argumenter og tips til hvordan du kan gå frem finner du i denne bloggposten: Din egen ukemeny. Ellers finner du selvsagt forslag til ukemenyer akkurat her hver uke, og her er årets aller første.
Mandag
Pitabrød med falafel, grønnsaker og hummus
Tirsdag
Dampet torsk med sitronsaus
Onsdag
Minestrone med flatbrød eller rundstykker
Torsdag
Hverdagsgulasj
Fredag
Grønn pizza og tomatsalat
Lørdag
Bouillabaisse
Søndag
Kylling med sitron og kapers og grønn salat
Dersom du fortsatt har rester igjen av julematen, finner du mange forslag til hva du kan lage med restene. Skriv ribbe, pinnekjøtt eller kalkun inn i søkefeltet for inspirasjon.