I uken som kommer er det skolefri i halve Norge, og om man har barn eller ikke, så merkes det godt. Det blir litt mindre trafikk på veien og litt roligere rundt om på mange arbeidsplasser. Noen drar på fjellet, til syden eller besøker familie, men de fleste blir faktisk igjen hjemme. Derfor er ikke denne ukemenyen særlig annerledes enn alle andre ukemenyer.
Men en ting som har skjedd med ukemenyene, er at det stadig blir mindre kjøtt og mer grønnsaker. Sånn er det hjemme hos oss, og sånn har jeg forstått at stadig flere ønsker å ha det. Jeg hører oftere at mange sier de trenger inspirasjon til kjøttfrie middager (og kanskje fiskemiddager) og mindre etterspørsel etter kjøttoppskrifter. Derfor finner du nå som regel to vegetarmiddager og to fiskemiddager i mine ukemenyer. Jeg har også i større grad begynt å tenke på kjøtt som et tilbehør til grønnsakene og ikke omvendt. Litt kjøtt kan som regel gjøre mye ut av seg. Vel, vel, om du er vegetarianer, kjøttspiser, pescatarianer eller fleksitarianer ønsker jeg deg en flott høstuke og håper du finner noe som frister i ukemenyen nedenfor. Vel bekomme.
Mandag
Rød linsesuppe med tomater
Tirsdag
Grønn kyllingcurry
Onsdag
Wok med nudler og laks
Torsdag
Chili sin carne og grønn salat
Fredag
Pizza med ansjos og paprika og grønn salat
Lørdag
Fruits de mer
Søndag
Scaloppine milanese, ovnsbakte poteter og kokte erter
Bakt eple med mandelfyll
Jeg har skrevet et innlegg om hvorfor du bør lage din egen ukemeny eller i hvert fall planlegge hele ukens middager. Tips til hvordan du kan gå frem finner du i samme innlegg.