Wok med nudler og laks

av Cecilie
wok med nudler og laks

Det er ikke alle oppskrifter som fremkaller stående ovasjoner og trampeklapp. Av og til trenger jeg bare en god, sunn og rask middagsrett. Dette er akkurat en sånn oppskrift. Laks, fullkornsnudler og masse irrgrønne grønnsaker kombinert med asiatiske smaker gjør retten til akkurat dette.

En bonus med denne oppskriften er at alt tilberedes hver for seg, og så bare samles alle ingrediensene i woken noen minutter til slutt. Dette gjør at det er veldig greit dersom alle ikke kommer hjem til middag samtidig. Bare wok til så mange som kommer, og så er det veldig raskt å få en ny helt nytilberedt middag noen timer senere om det skulle være behov for det – eller neste dag for den saks skyld.

Wok med nudler og laks

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss mirin
  • 2 ts sambal oelek
  • saften fra 1 lime
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss sesamolje
  • sesamfrø
  • 1 pakke fullkornsnudler
  • 500 gr laks
  • 1 brokkolibukett
  • 100 gr spinat
  • rapsolje til steking

Fremgangsmåte

  • Bland sammen soyasaus, sesamolje, mirin, sambal oelek, limesaften, ingefær og hvitløk, og sett til side.
  • Kok nudlene som beskrevet på pakken.
  • Skjær opp brokkolien i små buketter
  • Skyll spinaten.
  • Skjær laksen i terninger og stek til den har fått litt farge på alle sider.
  • Kok brokkolien til den er nesten mør.
  • Varm olje i en wok, eller stor stekpanne og tilsett spinat og brokkoli. Rørestek i et par minutter til spinaten har flat sammen. Tilsett nudlene og fortsett å røresteke til de er varme. Hell over dressingen og rør godt. Legg laksen på toppen og dryss over godt med sesamfrø.

Server rykende varm. Vel bekomme.

Tips

Dersom du ikke har mirin, kan du bruke riseddik, tørr sherry eller tørr hvitvin og så tilsette en ts sukker i tillegg.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.