Ukemeny 37/2020

av Cecilie
Fransk lammegryte

Som vanlig begynner jeg uken med et vegerarmåltid, og denne gangen er det en meksikaner som ganske sikkert er i stand til å begeistre de fleste. Tacolefser med deilig bønnefyll som toppes med en echiladasaus og ost og gratineres i ovnen kan jo aldri gå helt feil. Sammen med guacamole og tomatsalsa blir det feststemning allerede i begynnelsen av uken. Tirsdag er fiskedag, og denne tirsdagen frister jeg med pannestekt torsk og kantareller. På onsdag blir det både kjøttboller og nudler, men i stedet for en tomatsaus putter jeg begge deler i en aromatisk buljong sammen med masse grønnsaker. Ukens italiener blir en klassiker fra Amalfikysten, nemlig gnocchi alla sorrentina. Det er små potetpastaer servert i tomatsaus med mozzarella.

Fredagen er jo kosedagen fremfor noen, og hjemme hos oss er det ikke noe unntak. Da sveiver vi igang kjøkkenmaskinen og lager en stor porsjon pizzadeig som vi baker ut til små porsjonspizzaer. Noe spiser vi da, og resten blir formiddagsmat på lørdag. Fisk på lørdag? Visst går det bra. Poké bowl er noe de fleste liker og skikkelig kosemat i tillegg. Årets lam har begynt å dukke opp i butikkene og det og sønsagen feirer jeg med å lage en fransk lammegryte og setter bakte epler med mandelfyll som en herlig avslutning på uken.

 

Mandag
Enchiladas med bønner, guacamole og tomatsalsa

Tirsdag
Pannestekt torsk med kantareller

Onsdag
Asiatisk nudelsuppe med kjøttboller

Torsdag
Gnocchi alla sorrentina og grønn salat

Fredag
Pizza med biff og paprika og grønn salat

Lørdag
Poké bowl med laks

Søndag
Fransk lammegryte
Bakte epler med mandelfyll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.