Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Fisk og sjømatMiddag

Poké bowl med laks

3. mai 2018
Poké bowl med laks
Facebook0Tweet0Pin0

Poké er gatematen fra Hawaii som har tatt verden med storm. Det er litt som en blanding av sashimi og ceviche, men samtidig noe helt eget. Poké er rett og slett rå fisk som er marinert i soyasaus, sesamolje, eddik og tilsatt hvitløk, vårløk og ingefær. I tillegg til den marinerte fisken, serveres ris og grønnsaker i samme bolle. Grønnsakene kan varieres ut fra hva man har og hva man liker. Poké bowl med laks og grønnsaker er veldig godt og lett å lage.

Nå har jeg dessverre aldri vært på Hawaii, men etter sigene skal det vanligste være å lage poké med tunfisk. Det er jo ikke akkurat en hverdagsfisk her hjemme, men jeg lover at poké bowl med laks også veldig godt. Jeg er temmelig usikker på om det er vanlig med en hel masse forskjellig toppinger i den opprinnelige varianten. Men med et utvalg av forskjellige ting, er det lettere for alle å finne noe de liker. Dessuten gjør jo alle grønnsakene at det blir et komplett måltid, og så det ser i hvert fall veldig fargerikt og flott ut.

 

Poké bowl med laks

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 3 dl sushiris
  • 500 gr laksefilet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts sesamfrøolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • 2+1 ss sesamfrø
  • 1/2 agurk
  • 4 reddiker
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 2 vårløk
  • 100 gr edamame uten belg

Fremgangsmåte

Facebook0Tweet0Pin0
  • Kok risen etter anvisning på pakken.
  • Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir lysebrune og det begynner å dufte.
  • Bland sammen soyasaus, riseddik, sesamfrøolje, hvitløk, ingefær og 1 ss ristede sesamfrø.
  • Skjær laksen i 1,5 cm store terninger og legg i marinaden. Sett i kjøleskapet og la det marinere mens resten lages til.
  • Skjær agurken i skiver, vårløken i tynne ringer, avokadoen i biter, reddikene i skiver og mangoen i skiver.
  • Fordel risen i fire boller og legg fisk og grønnsaker oppå, eller legg alle grønnsakene i skåler og sett alt på bordet slik at alle kan lage sin egen poké bolle med det de liker.
laks
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Stekt ananas med chili
neste innlegg
Cæsarsalat

Kanskje du vil se på disse også

Bouillabaisse

Confitert laks med blomkålcouscous og beurre blanc

Wok med nudler og laks

Lakserøre på knekkebrød

Glasert laks med brokkoli og agurksalat

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk asparges bacon blomkål brokkoli brød bønner dampovn Egg eple fløte grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza potet reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat sopp spinat svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Lompewraps med pinnekjøtt og shrirachamajones
  • Ukemeny 49/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme
  • Ukemeny 48/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Dronning Maud pudding

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • NO Jeg forsker fortsatt  holde julen litt p avstandnoen
  • NO Si hei til Dronning Maud pudding! Bloggen er akkurat
  • I dag setter Matsjokket i NRK skelyset p alt brdet
  • NO Hver mned velger jeg ut en rvare som er
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • NO Jeg forsker fortsatt  holde julen litt p avstandnoen
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen