Ukemeny 35/2019 – hva skal vi ha til middag

av Cecilie
Oppskrift Wok med squash og reker

Det har vært skrevet så mye om skam i sommer. Vi skal visst skamme oss over det meste, også det å spise kjøtt. I stedet for all denne skammen som jeg tror ikke er sunn har jeg heller lyst til å være stolt. Stolt over at jeg spier stadig mer frukt og grønt. Derfor står jeg nå frem som #grønnsakstolt. Det er bra for meg, lommeboken og miljøet. Så i grunnen er det bare å sette i gang. Mine ambisjoner i så måte er å spise mer frukt, grønt og også sjømat og i større grad forsøke å bruke kjøtt mer som et tilbehør enn som hovedretten.  I denne ukens middagsmeny har jeg gjort nettopp det. Her finner du to rene vegetarmiddager, to sjømatmiddager og en kyllingrett. Så er det to middager med kjøtt og i begge to er det ganske små mengder kjøtt.  Ha en strålende uke og vel bekomme!

 

Mandag
Tomatsuppe av bakte tomater og rundstykker

Tirsdag
Wok med squash og reker

Onsdag
Spaghetti carbonara og grønn salat

Torsdag
Chili sin carne og guacamole

Fredag
Pizza med blåmuggost og skinke  og grønn salat

Lørdag
Honning og misoglassert laks med pestocouscous

Søndag
Butter chicken, naan , smørstekt spinat og raita

 

Jeg har skrevet et innlegg om hvorfor du bør lage din egen ukemeny eller i hvert fall planlegge hele ukens middager. Tips til hvordan du kan gå frem finner du i  samme innlegg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.