Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
Fisk og sjømatMiddag

Honning og misoglassert laks med pestocouscous

28. september 2018
Honning og misoglassert laks med pestocouscous

I går lagde honning og misoglassert laks med pestocouscous.  Dette ble skikkelig godt og er så lettvint å lage. På mindre enn en halvtime var middagen ferdig. Honning og misoblandingen ga fisken en fin søt-umami smak og litt ekstra fin farge.

Jeg hørte på en podcast om honning, at det er mye bedre å bruke honning enn sukker til å glassere noe. Grunnen skal være den kjemiske sammensetningen av honning. Honning smelter og dermed karamelliserer helt jevnt i motsetning til sukker som har litt ujevn smelting. Og som du ser av bildet har overflaten på laksen blitt helt jevnt gyllen. Det er imidlertid viktig å huske at dersom det du skal steke tar lang tid, går karamelliseringen for langt og resultatet blir en brent overflate. Men med 10 minutter i ovnen går det helt fint.  Skal du glasere noe som skal steke i lang tid, kan du jo vente med honningen til de siste 10 minuttene.

Couscous har ikke all verden med smak, og etter min mening er den største fordelen med couscous at den er veldig rask å tilbedrede. Men med litt ekstra smak blir den helt OK. I dag brukte jeg noen skjeer med pesto som jeg blandet inn. Og så hadde jeg i litt erter og en pakke babyblader helt på slutten. Det fungerte supert og passet flott til fisken.

 

Honning og miso laks med pestocouscous

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 600 gr laksefilet uten skinn og ben
  • 1 ts miso
  • 2 ts flytende honning
  • 4 dl ukokt couscous
  • 2 ss pesto
  • 200 gr grønne erter
  • 1 pose microsalat

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Kok couscous etter anvisning på pakken.
  • Bland honning og miso og pensle laksefiletene med blandingen.
  • Bak laksen i ovnen i ovnen i 10 minutter. Sett gjerne på grillen de siste to minuttene for å få litt farge på overflaten.
  • Fløff opp couscousen med to gafler.
  • Kok ertene og bland dem med couscous, pesto og salat.

 

couscoushonninglaksmisopesto
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Fårikål – høstens tradisjonsmat av lam
neste innlegg
Hva skal vi ha til middag – ukemeny 40/2018

Kanskje du vil se på disse også

Glasert laks med brokkoli og agurksalat

Laks i dampovn med sennep og spinatcouscous

Misosuppe med nudler, grønnsaker og egg

Rød curry med laks

Rosenkål med honning og chili

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg eple grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ost paprika pasta pizza poteter reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat spagetti spinat squash svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Ukemeny 8/2019 – Hva skal vi ha til middag
  • Egg i skjærsilden
  • Skrei med chorizo og sellerimos
  • Ukemeny 7/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Nasi goreng med reker

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Denne uken frister jeg med masse godt i bloggens ukemeny
  • Blomklris er utrolig godt Ikke rart at det har blitt
  • Visste du at sjmat er p sitt aller beste p
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen