Ukemeny 19/2021

av Cecilie
Neslepai med bacon

Nå er brenneslen på sitt beste å høste her hvor jeg bor, og jeg ser at det er mange som er inne på bloggen for å sjekke oppskrifter med nesle for tiden. Jeg synes det er gøy å høste av naturen og inkludere derfor en nesleoppskrift i denne ukemenyen også. Neslepai med bacon er en fin måte å starte uken på, og vil du ha en helt vegetarisk middag, kan du sagtens kutte ut baconet. Godt blir det uansett.

Det snakkes mye om å redusere kjøttforbruket for tiden. Det er mange måter å gjøre det på. Man kan selvsagt kutte ut et kjøttmåltid eller to i uken og erstatte det med vegetar eller fisk. Men et like godt alternativ er å redusere mengden kjøtt i hvert måltid. I denne uken foreslår jeg neslepai med (eller uten) bacon. Spagetti carbonara er en rett som fint kan lages med bare litt bacon og mengden kjøtt på pizzaen er også lett å regulere.

Uansett, om du er opptatt av å spise mer eller mindre kjøtt, fisk, grønnsaker eller er fornøyd med måten du spiser på, håper jeg du finner noe som kan inspirere til et eller flere gode måltider i uken som kommer.

 

Mandag
Neslepai med bacon og grønn salat

Tirsdag
Asiatiske fiskekaker

Onsdag
Spagetti carbonara og grønn salat

Torsdag
Laks med urter og grønnsaker i pakke

Fredag
Fredagspizza og grønn salat

Lørdag
Blåskjellsuppe og focaccia

Søndag
Koteletter med tomater og vin
Rabarbrasmuldrepai

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.