Ukemeny 18/2021

av Cecilie
cacio e pepe

“Kom mai du skjønne milde”. Ikke akkurat sånn ennå.Været er pent, men en kald vind gjør at temepraturen ikke blir allverden, men jeg lever i håpet om at kvikksølvet skal krype oppover. Og i mens gleder jeg meg over lyse kvelder i hvert fall. Dessuten merker jeg at jeg er blitt interessert i lettere mat, mer salat, grønnsaker og sjømat.

I grøftekanten stikker grønne spirer opp, og det er nå mulig å sanke brennesle.  Den er mild og god på smak og kan erstatte spinat i de fleste sammenhenger (bare ikke rå). Den får også en fantastisk irrgrønn farge etter at den er forvellet. Så min oppfordring er å ta på deg gummihansker og ta en tur i hagen eller nærmeste friområde og forsyn deg grovt. Lag en nesleomelett eller noe annet godt. Sjekk flere brennesleoppskrifter på bloggen.

 

Mandag
Gresk salat og focaccia

Tirsdag
Nesleomelett med laks og grønn salat

Onsdag
Salsiccia med paprika

Torsdag
Cacio e pepe og salat med tomat og aspargesbønner

Fredag
Pizza capircciosa og grønn salat

Lørdag
Havets frukter

Søndag
Kyllingsatay med nudelsalat

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.