MAI – Naturen er endelig full av ting vi kan spise, og en av disse tingene er nesler, eller brennelse. Jeg regner med at alle har et eller mange barndomsminner som inneholder ublide møter med denne planten. Det gjør sikkert sitt til at de fleste møter den med en viss skepsis, og det er jo forståelig. Men utstyrer du deg med gode gummihansker (av typen oppvask) har du ingenting å frykte. Behold hanskene på til brenneslen er vasket og kokt i 3 minutter. Da er de avvæpnet og har blitt til en aldeles nydelig, mild grønnsak. Skulle du ikke få tak i brennesle, eller fortsatt synes det høres skummelt ut, kan du bytte ut brennesle med spinat. Smaken er litt forskjellig, men det fungerer helt utmerket. Jeg vil tippe at de fleste som har prøvd seg på matlaging med brennesle har laget suppe. Det er imidlertid masse annet man kan bruke brennesle til og her får du altså mine 5 beste oppskrifter med brennesle som ikke er suppe.
Grønn risotto med nesler
Denne risottoen er en skikkelig show-stopper med sitt knallgrønne utseende. Men selv om utseende er hissig, er smaken mild og fin. Bruk den som en forrett eller som tilbehør til for eksempel et stykke fisk. Nydelig begge deler.
Omelett med laks og nesler
Omelett er deilig og lettvint. Nesten alt kan puttes i en omelett. Denne inneholder masse brennesle og litt laks.
Ravioli med nesler
Disse ravioliene har et nydelig fyll av ricotta, parmesan og selvfølgelig brennesle. Servert slik som her, med brunet smør med salvie er det en av mine favoritter på denne tiden av året.
Neslepai med bacon
En pai smaker alltid godt, og er alltid populært. La denne velsmakende paien og ta den med på picknick. Sammen med litt vin, en frisk salat og godt selskap er dette en garantert hit.