Grønn risotto med nesler

av Cecilie
Grønn risotto med nesler

I dag var jeg ute og plukket litt ugress langs turstien igjen. Da jeg kom hjem på kjøkkenet mitt, ble de til en grønn risotto med nesler. Jeg er visst på et skikkelig nesle-kjør for tiden. Det er så gøy å gå ut i naturen og bare forsyne meg. Og vel hjemme blir det til noe som smaker skikkelig godt og er aldeles gratis. Og da snakker vi ikke om ramsløk eller noe annet sært som kan være veldig vanskelig å finne, men om brennesle som vokser rikelig over alt og er enkel å få tak i.

De fleste av oss har sikkert kommet borti brennesle og kjent den sviende fornemmelsen i lange tider etterpå. Det er derfor nødvendig med solid beskyttelsesutstyr når neslene skal sankes. Bruk tykke gummihansker av typen oppvaskhansker. Tynne latexhansker skal visstnok ikke hjelpe (jeg har ikke tatt sjansen på å teste ut dette). Plukk ikke brennesle som vokser i .veikanten, den kan være forurenset. Rens neslene godt når du kommer hjem, fjern grove stilker og annet ugress som har kommet med. Skyll neslene godt før de forvelles. Etter dette punktet har du deilige nesler som kan brukes til så mye.

Denne risottoen har fått den flotte grønne fargen sin fra brennesle. I tillegg til å bidra med den flotte fargen smaker brenneslen fint og mildt og gjør dette til en perfekt forsommerrett. Jeg har inntrykk av at en del kvier seg for å lage risotto, men det er det absolutt ingen grunn til. Følger du oppskriften nedenfor får du garantert et vellykket resultat. Men husk at det sies at det er gjestene som skal vente på risottoen og ikke omvent. Står den for lenge, blir den fort til en kompakt sak med overkokt ris og slett ingen tyggemotstand.

 

Grønn risotto med nesler

Grønn risotto med nesler

Skriv ut
Antall personer: 2-4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

 • 100 gr brennesl
 • 1 sjalottløk, finhakket
 • 1 fedd hvitøk
 • 4 dl varm kyllingkraft/buljong
 • 2 dl arborioris
 • 2 ss smør
 • 30 gr revet parmesan

Fremgangsmåte

 • Skyll neslene godt og fjerne evt. grove stilker.Forvell neslene i 3 minutter. Flytt deretter over i iskaldt vann. Ta bladene ut og klem ut så mye vann som mulig.
 • Kjør neslene sammen med oljen med en stavmixer til den er en helt glatt grønn "pesto" . Dersom den blir for tykk, tilsett et par ss vann. Sett til side.
 • Fres sjalottløken og 1 fedd hvitløk i litt olje til løken har blitt blank og myk. Tilsett risen og fres et par minutter til, til risen også har blitt blank.
 • Senk varmen og tilsett kyllingkraften litt etter litt mens du rører. Dersom du bruker kyllingbuljong, anbefaler jeg å vente til slutt med å tilsette det slik at den ferdige risottoen ikke blir for salt. Spe da bare med kokt vann.
 • Når risottoen har kokt i ca. 15 minutter vil den trolig være al dente. Sånn spiser italienerne helst risottoen, men om du vil kan du godt koken noen minutter til. Når den har fått den konsistensen du ønsker tilsetter du evt. kyllingbuljongen og rør da inn smøret. Når det har smeltet rør inn 3 ss av spinatpestoen og parmesanosten. Smak om risottoen trenger mer salt.

Server risottoen straks. Vel bekomme.

Tips

Denne oppskriften passer godt som forrett til 4 eller som et eget måltid for to.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.