Ukemeny 11/2021

av Cecilie
Siebiff med løk

En ny uke står for døren og det er på tide å planlegge middagene for de neste dagene. Ukemenyen starter med melanzane alla permigiana. Det er nok den allermest populære vegetarretten her på bloggen. Og det forstår jeg godt, for det er også noe av det beste jeg vet. Det er skiver av fløyelsmyk aubergine som ligger lagvis med en nydelig tomatsaus og masse mozzarella og parmesanost. Tirsdag er fiskedag og da blir det tradisjonell seibiff med masse karamellisert løk og revet gulrot ved siden av. Ikke grensesprengende nytt, men det er definitivt en grunn til at dette er en klassiker. På onsdag kjører jeg en enkel kyllingwok med aspargesbønner og sopp.  På torsdag serverer jeg minestronesuppe og ekstra godt blir det om suppen får følge med nybakte grissini.

Helgen starter jeg som vanlig med pizza og denne gangen blir det en klassiker fra Capri, nemlig pizza capricciosa som er fylt med kokt skinke og sopp i tillegg til ost og tomatsaus, selvfølgelig. I det siste har det vært mange innom bloggen som er nysgjerrige på knivskjell, så hvorfor ikke prøve disse delikatessene på lørdagskvelden? Uken avslutter jeg med nok en italiener. Denne gangen schintzel laget av kalv og servert slik de gjør i Milano.  Og hvorfor ikke avrunde måltidet og dermed uken med en deilig fransk sjokoladekake? Det tror jeg i hvert fall at jeg kommer til å gjøre. Ha en strålende uke.

 

Mandag
Melanzane alla parmigiana og grønn salat

Tirsdag
Seibiff med løk

Onsdag
Kyllingwok med bønner og sopp

Torsdag
Minestronesuppe og grissini

Fredag
Pizza capricciosa og grønn salat

Lørdag
Gratinerte knivskjell

Søndag
Scaloppine milanese – panert kalvefilet
Fransk sjokoladekake

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.