Seibiff med løk

av Cecilie
Siebiff med løk

Ettersom jeg stadig er på utkikk etter nye smaker og nye måter å gjøre ting på, kan det være lett å glemme de norske klassikerne. Men det er det ingen grunn til. Det er faktisk en god grunn til at de har blitt klassikere – og det er at de smaker skikkelig godt. Som seibiff med løk, for eksempel. Godt krydret seifilet som har fått nok fett i pannen til at det danner seg en god og sprø stekeskorpe og så den nydelige karamelliserte løken da – det er jo rett og slett kjempegodt.

Jeg serverer seibiffen med kokte poteter, revne gulrøtter og brunet smør. I dag blandet jeg litt vårløk inn i gulrøttene og klemte over en skvis appelsinsaft. Mer komplisert trenger det ikke være. Med andre ord; seibiff med løk fortjener absolutt sin plass på middagsbordet fra tid til annen.

 

Siebiff med løk

Seibiff med løk

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 800 gr seifilet
  • 3 middels store løk
  • 0,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • smør/margarin til steking
  • poteter til fire
  • 3 gulrøtter
  • 1 vårløk
  • 2-3 ss appelsinjuice (alternativt sitronsaft)
  • 100 gr smør

Fremgangsmåte

  • Begynn med å rense løken og skjære den i 3-4 mm tykke skiver.
  • Sett på potetene til kok.
  • Smelt litt smør i stekepannen og ha oppi løken. Stek løken på middels varme i 5 min. Tilsett sukkeret og fortsett å steke til løken har blitt helt myk og fått gyllen farge. Det tar minst 15 min til, så vær tålmodig og rør av og til i løken.
  • Riv gulrøttene og finsnitt vårløken. Bland sammen og drypp over appelsinjuicen. Sett til side.
  • Skjær seifileten i fire fine "biffer"
  • Ha 100 gr smør i en liten gryte og la det smelte. La det fortsette å småkoke til bunnfallet har får farge. Da er smøret ferdig. Hold det varmt mens fisken stekes.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en skål og legg seibiffene oppi og sørg for at de får mel på alle overflater.
  • Smelt smør/margarin i en stekepanne og stek fisken på middels høy varm til den har fått fin stekeskorpe og du ser at varmen har begynt å trekke gjennom fisken. (det ser du på sidene).  Tilsett litt mer smør i pannen og snu fisken og stek videre i 4-5 minutter til den har fått en fin stekeskorpe på den andre siden også.

Server fisken og løken med poteter, de revne gulrøttene og brunet smør. Vel bekomme.

2 kommentarer

Mette 15. august 2021 - 21:01

Åååh dette er en av mine absolutte favoritter

Reply
Cecilie 22. august 2021 - 20:28

Ja, så enkelt og så godt. Ikke et vondt ord om tradisjonsmat. Det er en grunn til at sånne ting blir klassikere.

Reply

Legg igjen en kommentar