Ovnsbakt søtpotet med feta og frø

av Cecilie
Ovnsbakt søtpotet

Dette er en deilig lunsjrett som ikke krever så stor innsats fra hjemmekontoret, men som allikevel leverer på smak. Ovnsbakt søtpotet er rett og slett skikkelig digg, i hvert fall når den som her får følge av syrlig fetaost, frisk persille og knasende, sprøstekte frø.

I det hele tatt synes jeg det er veldig greit å lage ovnsbakte grønnsaker til lunsj. Skjær opp grønnsakene, ringle over litt olje, krydre med det du måtte like og la grønnsakene kose seg i ovnen mens du svarer på noen e-poster eller gjør noe annet jobbaktig. Etter 20-30 minutter har du en ferdig lunsj som smaker fortreffelig, er sunn og uten den store innsatsen.

Oppskriften nedenfor er til 2 personer, men den er like enkel å lage til flere eller færre. Bare gang opp eller del.

 

Ovnsbakt søtpotet med feta og frø

Skriv ut
Antall personer: 2

Ingredienser

  • 2 aøtpoteter
  • 1 + 1 ts olivenolje
  • salt og pepper
  • 100 gr fetaost
  • 1 ss solsikkefrø
  • 1 ss gresskarfrø
  • litt bladpersille eller andre urter

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Vask søtpotetene og skjær dem i 2, evt. 4 dersom de er veldig store.
  • Legg i ildfast form og smør snittflatene med 1 ts olivenolje og krydre med salt og pepper
  • Bak søtpotetene i 25-30 minutter. De skal være helt myke når de er ferdige.
  • Imens, rist frøene i en varm stekepanne med resten av olivenoljen til de får litt farge og begynner å poppe. Legg over på litt kjøkkenpapir så holder seg sprø. Sett til side.
  • Finhakk persillen og smuldre fetaosten.
  • Server søtpotetene med ost, frø og persille.

Vel bekomme.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.