Blomkåltabbouleh – en super sommersalat

av Cecilie
Blomkåltabbouleh

Nå som grillsesongen er her, er jeg konstant på utkikk etter nye og spennende salater som passer godt sammen med grillmat og annen sommermat. En deilig blandet grønn salat med en god dressing er selvsagt veldig godt, men av og til ønsker jeg noe som har litt mer substans. Som rett og slett metter litt mer. Min blomkåltabbouleh er nettopp en slik salat. Denne salaten er proppfull av sesongens ferske grønnsaker og urter.

Tabbouleh er en salat fra Midt-Østen som normalt lages med bulgur som hovedingrediens. Jeg har byttet ut bulguren med revet blomkål. På den måten er det enda mer grønnsaker i salaten. Og selv om smaken selvsagt er en annen, tør jeg påstå at den er minst like god.

Som nevnt passer denne salaten veldig godt til både grillet kjøtt og fisk. I tillegg synes jeg den passer spesielt godt til spekemat. Den er frisk, lett og har en fin krønsj, og er dermed en fin kontrast til den salte spekematen.

Dressingen til denne salaten har jeg valgt å lage med sitron i stedet for vineddik. Det gir en litt friskere smak synes jeg. Jeg synes også at det skal være mye sitron i dressingen, men det er selvsagt et smaksspørsmål. Så her får du nesten prøve deg frem. Det varierer jo også fra sitron til sitron hvor syrlige de er og hvor mye saft de inneholder. Jeg har heller ikke tilsatt hvitløk til dressingen eller salaten. Ønsker du det, anbefaler jeg at du finhakker hvitløken, og blander den med sitronsaften og lar det ligge i 10-15 minutter før du tilsetter oljen. Da blir hvitløksmaken runder og mindre intens.

 

Blomkåltabbouleh

Blomkåltabbouleh

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 1 blomkålholde
  • 2 store tomater
  • 1 agurk
  • 3 vårløk
  • 1 stor neve sammenpresset bladpersille
  • 20 mynteblader
  • --
  • 1/2 sitron, saften
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Riv blomkålen på et grovt rivjern.
  • Del tomaten i båter og ta ut kjernene og skjer resten i småbiter.
  • Del agurken i to og skrap ut den bløte kjernen. Skjær agurken i små terninger
  • Skjær vårløkene i tynne ringer.
  • Finhakk persille og mynte.
  • Bland alle grønnsakene og urtene godt.
  • Pisk olivenolje inn i sitronsaften og smak til med salt og pepper og bland inn i salaten.

Server ved siden av grillmat eller til spekemat.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar