Piggvar med persilleolje og sitron

av Cecilie
Piggvar med persilleolje og sitron

REKLAME – I dag er det kvinnedagen, og det er jo i seg selv en god grunn til å feire. Derfor foreslår jeg en skikkelig lekkerbisken som det slett ikke tar hele dagen å lage. Tvert i mot er dette fast food. Dermed får du tid til å gjøre andre ting som å gå i tog, eller markere dagen på andre måter. Retten er stekt piggvar med persilleolje og sitron. Denne fisken får du ikke på Rema eller Kiwi, men har du en butikk med skikkelig fiskedisk i nærheten, kan de nok skaffe denne.

Piggvar er en nydelig flat fisk. Det er nok ikke den billigste fisken i disken, men etter min mening er det en av de aller beste. Den er definitivt verdt å spandere på seg, om det er noe som skal feires. Fisken har en delikat smak, og jeg synes ikke man trenger å dille så mye med tilbehør. Det holder lenge å steke den i smør og krydre med salt og pepper og litt sitron. Det er jo fisken som er stjernen på tallerkenen. Resten har biroller og skal bare støtte opp og få fisken til å skinne enda mer.

Ved å steke sitronen en liten stund, får den en helt annen smak. Den blir søtere og de ytterste delene blir litt karamelliserte. Det synes jeg passer ekstra godt til piggvaren. Persilleoljen er ganske kraftig i smak, så den skal det ikke for mye av på tallerkenen. Blir det noe til overs, kan den helles på et lite glass og settes i kjøleskapet i hvert fall noen dager. Den er fin å blande i potetsalaten, eller helle over dampede grønnsaker.

Jeg har et samarbeid med Pipervika på Fisketorget i Oslo. De har et bredt utvalg fisk og en kompetent betjening. Stikk gjerne innom dersom du er i nærheten.

 

Piggvar med persilleolje og sitron

Piggvar med persilleolje og sitron

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 600 gr piggvarfilet
  • 1 sitron
  • 2 ss smør
  • 2 ss rapsolje
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl godt pakket persilleblad
  • 1 lite fedd hvitløk
  • 1/4 ts salt
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Begynn med persilleoljen. Grovhakk persilleblandene og hvitløken og kjør det sammen med olivenoljen til en fin grønn, mer eller mindre jevn urteolje. Smak til med salt og pepper og sett til side.
  • Varm opp smør og rapsolje i en stekepanne.
  • Del sitronen i 6 båter. Stek 4 av båtene i smør/oljeblandingen på middels varme til de har fått fin brun farge. Ta sitronbåtene ut og sett til side og behold smøret i pannen.
  • Skyll fisken og klapp den tørr. Krydre med salt og litt pepper. Klem over sitronsaft fra de to siste sitronbåtene.
  • Stek fisken med skinnsiden ned i 2-3 minutter. Legg på et lokk og demp varmen. La det steke et par minutter til. Kjenn nå om fisken er fast på det tykkeste. Hvis ikke, stek ett minutt eller to til.

Anrett fisken på varme tallerkener med en stekt sitronbåt og persilleolje. Server gjerne med kokte aspargesbønner og små poteter. Vel bekomme.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.