Ukemeny 10/2021

av Cecilie
Mais chowder med kalkunrester

Jeg sparker igang uken med en deilig vegetarmiddag. Colcannon er en kremet irsk potetstappe med kål sammen med den serverer jeg ovnsbakt gresskar. På tampen av skreisesongen kan det jo være på plass å sette torsketunger på menyen. Sprøe fritterte torsketunger servert med tradisjonell ertepuré står på menyen tirsdagen. Onsdag setter jeg spagetti med tomat, bacon og sjampinjong på bordet. Dette er en gammel favoritt som har fulgt meg siden tenårene, men fortsatt er like god.  På torsdag er det en amerikansk maissuppe med kalkun, men har du ikke kalkun, går det fint å bruke kylling eller skinke, eller du kan rett og slett servere den som en vegetarsuppe.

Fredag er pizzadag hjemme hos oss, og denne gangen er det favoritten med kjøttboller som får æren av å starte helgen. Sjømaten er fortsatt av topp kvalitet og hvorfor ikke prøve noe nytt med blåskjellene? Gratinerte blåskjell med fennikel er herlig kosemat som passer perfekt på en lørdag. Uken avsluttes med en ungarsk gulasj som er en kraftig kjøttgryte basert på oksekjøtt og paprika.

Ha en flott uke!

 

Mandag
Colcannon og ovnsbakt hokaidogresskar

Tirsdag
Friterte torsketunger med ertepuré

Onsdag
Spagetti med tomat, bacon og sjampinjong og grønn salat

Torsdag
Mais chowder med kalkun

Fredag
Pizza med kjøttboller og grønn salat

Lørdag
Gratinerte blåskjell med fennikel

Søndag
Ungarsk gulasj

2 kommentarer

bente sund 8. mars 2021 - 09:40

Jeg gleder meg til å teste ut ukas retter:) Jeg elsker dine kjøttboller til pizza. Jeg bruker 50/50 karbonade og kjøttdeig så blir det mer smak og saftigere boller.

Reply
Cecilie 11. mars 2021 - 16:07

Så hyggelig å høre, Bente. Enig i at en blanding av kjøttdeig og karbonadedeig blir saftigere enn bare karbonadedeig. Ha en flott uke!

Reply

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.