Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
KjøttMiddag

Pitabrød fylt med lam

22. mars 2018
Pitabrød fylt med lam
Facebook0Tweet0Pin0

Det har kommet en del nye lammeprodukter i butikkene. Poenget med disse produktene er at de skal ta kort tid å tilberede, og det er jo gull verdt i en litt travel hverdag. Jeg hadde lyst til å prøve lammeskav og bestemte meg for å servere det med inspirasjon fra Midtøsten. Resultatet av dette forslaget ble pitabrød fylt med lam, grønnsaker og tzatziki. Dette ble en knallgod hverdagsmiddag som de aller fleste kan få til på nokså kort tid. Det som tok lengst tid å lage var tzatzikien, men den kan jo lages på forhånd, eller så får man leve med at den blir litt vel flytende.

Ekstra godt blir det selvsagt om pitabrødene er hjemmelagde og helt nystekte, men jeg innser at det ikke alltid er lett å få til på en hverdag. Men kanskje en dag i påsken…? Oppskriften min gir 12 brød, men det gjør jo ikke noe for pitabrødene egner seg jo supergodt som turmat også.  Så neste dag er det jo bare å fylle resten av brødene med hva du måtte ha. Gulost og skinke med litt rømmedressing og en tomatskive er også helt fint. Så er det jo bare å spenne på seg skiene og gå påsketuren.

 

Pitabrød fylt med lam

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 400 gr lammeskav
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fenikkelfrø
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts hel sort pepper
  • 2 ts oregano
  • 1/2 ts salt
  • olje til steking
  • ---
  • 2 tomater
  • 1 hjertesalat
  • 1 liten rødløk
  • --
  • 1 beger yoghurt naturell
  • 1 slangeagurk
  • 1/2 ts salt
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sitronsaft
  • --
  • 8 pitabrød

Fremgangsmåte

Facebook0Tweet0Pin0
  • Begynn med å lage tzatziki. Hell yoghurten oppi en sil med et kjøkkenhåndkle oppi. La yoghurten dryppe av seg i minst 30 minutter og gjerne lenger.
  • Riv agurken på den grove siden av rivjernet og klem ut så mye væske som mulig.
  • Bland agurken med finhakket hvitløk inn i yoghurtern. Smak til med salt og sitron. Sett til side. Denne kan gjerne stå en stund slik at smakene får satt seg.
  • Bland krydderne i en morter og knus til et grovt pulver.
  • Skjær opp grønnsakene i strimler og legg på et fat.
  • Varm olje i en stekepanne og fres krydderblandingen i ett minutter eller to, til det begynner å dufte herlig av krydder. Tilsett lammeskav rett fra fryseren og stek over sterk varme til kjøttet er godt stekt.

Server i varme pitabrød. Vel bekomme.

 

brødlammiddelhavsmat
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Spagetti med blåskjell
neste innlegg
Hva skal vi ha til middag i påsken

Kanskje du vil se på disse også

Lompewraps med pinnekjøtt og shrirachamajones

Bønnestuing på brød

Lammekjøttboller i hot tomatsaus

Salat med pinnekjøtt

Tzatziki

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk asparges bacon blomkål brokkoli brød bønner dampovn Egg eple fløte grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza potet reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat sopp spinat svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Ukemeny 50/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Lompewraps med pinnekjøtt og shrirachamajones
  • Ukemeny 49/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme
  • Ukemeny 48/2019 – hva skal vi ha til middag

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • NO Julemat i adventstiden? Ikke s mye synes jeg Litt
  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • NO Jeg forsker fortsatt  holde julen litt p avstandnoen
  • NO Si hei til Dronning Maud pudding! Bloggen er akkurat
  • I dag setter Matsjokket i NRK skelyset p alt brdet
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • NO Julemat i adventstiden? Ikke s mye synes jeg Litt
  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen