Det har vært skrevet så mye om skam i sommer. Vi skal visst skamme oss over det meste, også det å spise kjøtt. I stedet for all denne skammen som jeg tror ikke er sunn har jeg heller lyst til å være stolt. Stolt over at jeg spier stadig mer frukt og grønt. Derfor står jeg nå frem som #grønnsakstolt. Det er bra for meg, lommeboken og miljøet. Så i grunnen er det bare å sette i gang. Mine ambisjoner i så måte er å spise mer frukt, grønt og også sjømat og i større grad forsøke å bruke kjøtt mer som et tilbehør enn som hovedretten. I denne ukens middagsmeny har jeg gjort nettopp det. Her finner du to rene vegetarmiddager, to sjømatmiddager og en kyllingrett. Så er det to middager med kjøtt og i begge to er det ganske små mengder kjøtt. Ha en strålende uke og vel bekomme!
Mandag
Tomatsuppe av bakte tomater og rundstykker
Tirsdag
Wok med squash og reker
Onsdag
Spaghetti carbonara og grønn salat
Torsdag
Chili sin carne og guacamole
Fredag
Pizza med blåmuggost og skinke og grønn salat
Lørdag
Honning og misoglassert laks med pestocouscous
Søndag
Butter chicken, naan , smørstekt spinat og raita
Jeg har skrevet et innlegg om hvorfor du bør lage din egen ukemeny eller i hvert fall planlegge hele ukens middager. Tips til hvordan du kan gå frem finner du i samme innlegg.