Bakt eplemos

av Cecilie
Bakt eplemos

Det er fortsatt mulig å få tak i norske epler i butikken. Jeg leverte inn de fleste eplene til juicepressing for et par uker siden, men vi har fortsatt noen igjen. Jeg bestemte meg for å lage litt eplemos. Vanligvis har jeg laget eplemosen av sommerepler. Da har jeg kokt dem til mos. For lenge siden leste jeg på bloggen Green Bonanza at hun lagde mosen på en annen måte, nemlig ved å bake eplene i ovnen og deretter mose dem i en blender. Smaken skulle bli mer intens og konsistensen mindre vannete. Det fikk jeg lyst til å prøve.

Som tenkt, så gjort. Eplene våre har et nydelig rødt skall, mens fruktkjøttet er skinnende hvitt. Dessuten er de temmelig syrlige, men bakemetoden skulle bringe frem det som var av sødme i eplene. Litt sukker må også til, men ikke så mye. Resultatet ble utrolig godt. Smaken ble passe syrlig, konsistensen fløyelsmyk og fargen aldeles nydelig rødrosa. En innertier med andre ord. Her er hva jeg gjorde:

Bakt eplemos

Bakt eplemos

Skriv ut
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Ingredienser

  • 8 middels store epler
  • 4 ss sukker
  • saften fra 1 sitron

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Vask eplene og skjær dem i grove biter. Skallet skal sitte på, men kjernehuset skal ikke med.
  • Legg eplebitene i en ildfast form og ha sukker og sitronsaft over. Bland litt.
  • Bak eplebitene i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Ta eplene ut og ha dem over i blenderen. Kjør til en jevn masse dersom mosen skal være glatt. Stopp litt tidligere dersom mosen skal ha litt eplebiter i.

 

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.