Krabbesalat med eple og selleri

av Cecilie
Krabbesalat med eple og selleri

Krabbesalat, altså – i hvert fall denne. Jeg har bare ett ord for å beskrive den: kjempegod. Den er litt hot, litt syrlig, litt sprø og har tydelig krabbesmak. Når jeg i tillegg sier at den er lett å lage, så er det vel ingen grunn til å la være. Etter et lystig krabbelag, eller en hyggelig middag for to, kan det av og til bli noen krabberester. Da er dette en ypperlig måte å bruke opp restene på.

Jeg lagde denne krabbesalaten med kjøtt fra noen krabbeklør, men det går like fint å bruke kjøttet fra skjellet. Og skulle du ikke ha krabberester i det hele tatt og ikke få tak i fersk krabbe heller, går det fint å bruke hermetisk krabbe også.  I tillegg til krabbe har jeg brukt et syrlig eple. Det synes jeg passer godt til den litt søtlige krabbesmaken. Dessuten har jeg brukt stangselleri for å gi salaten litt bitterhet og ikke minst noe å bite i.

Har du lyst til å spise mer sjømat på brødskiva kan du jo også prøve denne makrellrøren og tunfisksalaten.

 

Krabbesalat med eple og selleri

Krabbesalat med eple og selleri

Skriv ut
Antall personer: 4-6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 150 gr krabbekjøtt (ca.)
  • 1 lite grønt eple
  • 1 stilk stangseller
  • 1 liten vårløk
  • 2 ss majones
  • 1 ss rømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts sitronsaft
  • nykvernet pepper
  • tabasco
  • 1 ts finhakket syltet jalapeño

Fremgangsmåte

  • Skjær eple og stangselleri i små terninger (2-3 mm).
  • Bland sammen majones, rømme, sennep og krydder.
  • Rør inn eple- og stangselleribitene.
  • Bland inn krabbekjøttet.
  • Smak til og server på brødskive eller små kjeks.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.