Ukemeny 40/2020

av Cecilie
Stekt smørflyndre med brunet smør

Nå er det overhode ikke tvil lengre. Det er høst. Ute uler vinden rundt husveggene og regnet pisker mot vindusrutene, Det er dermed er det på tide å tenke på innekos; tøfler, stearinlys, ullpledd, bål i peisen, deilige strikkegensere, varm drikke og solide gryteretter. Alt dette er med på å gjøre høsten litt koseligere. I det hele tatt, god mat og fine folk rundt bordet er noe av det beste man kan gjøre. Mange har høstferie denne uken og planlegger kanskje å reise bort. For oss som blir igjen i byen går tempoet litt ned og det er kanskje litt bedre tid til å lage seg noen gode middager.

Mandag er for mange en kjøttfri dag, og denne uken foreslår jeg å starte med en av de aller mest populære oppskriftene på bloggen, nemlig den italienske klassikeren melanzane alla parmigiana. Dette er fløyelsmyk og innsmigrende aubergien, solmodne tomater og ost, masse ost i skjønn forening. Ikke rart at mange vil spise dette. Tirsdagsfisken denne uken er torskefilet pakket inn i matpapir sammen med sopp og rotgrønnsaker og bakt i ovnen. Dette er en herlig måte å servere fisk på. All dampen beholdes inni pakken og når den åpnes ved bordet slipper det ut en aldeles nydelig duft. Neste dag følger en knallgod thailandsk kyllingsuppe som garantert vil sende smaksløkene direkte til den andre siden av jordkloden. Det er fortsatt mulig å få tak i ferske kantareller, og hvorfor ikke lage en skikkelig deilig pastarett med kantareller og bacon.

Sopp passer jo ikke bare supert til pasta, men også på pizzaen og denne uken foreslår jeg en litt voksen variant av hvit pizza med steinsopp og parmaskinke. Vil du øke luksusfaktoren ytterligere kan du dryppe over litt trøffelolje når pizzaen kommer ut av ovnen. På lørdagen kan du servere stekt smørflyndre med brunt smør. Denne retten er utrolig god og også enkel å lage – især om du får ferdige flyndrefileter i butikken og slipper å filetere selv :). På torsdag var det fårikålens dag, og rakk du ikke å lage det da, kan du jo lage det denne søndagen. Det er jo deilig mat som mer eller mindre lager seg selv, mens du for eksempel går en tur, eller gjør noe annet som du har lyst til. Ha en flott uke, om du har ferie eller ei.

 

Mandag
Melanzane alla parmigiana og grønn salat

Tirsdag
Torsk i pakke med sopp og rotgrønnsaker

Onsdag
Tom ka gai

Torsdag
Tagliatelle med kantarell og bacon og grønn salat

Fredag
Pizza bianca med steinsopp og parmaskinke og grønn salat

Lørdag
Stekt smørflyndre med brunet smør

Søndag
Fårikål

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.