Rømmegrøt

av Cecilie
Rømmegrøt

Rømmegrøt er noe jeg forbinder med midtsommer. Det er mange gode minner knyttet til denne retten. Jeg husker mormor som rørte gi gryten, bålene ved fjorden og rømmegrøt og spekemat etterpå. Deilig.

Denne oppskriften har jeg hentet fra Ingrid Espelid Hovig sin rutete kokebok.

 

Rømmegrøt

Rømmegrøt

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 2 beger seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Kok opp rømmen, helst i en slipp-lett.
  • La rømmen koke ved middels varme i 10 minutter.
  • Tilsett halvparten av melet og rør inn.
  • Fortsett å la det koke til rømmen slipper smøret.
  • Ta av litt av smøret og gjem det til servering.
  • Kok opp melken i en annen gryte.
  • Tilsett resten av melet og spe med den varme melken litt etter litt.
  • La det koke i ca. 10 minutter etter at all melken er tilsatt.

Server varm med smør, sukker og kanel. Vi bruker spekemat ved siden av.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.