Misosuppe med nudler, grønnsaker og egg

av Cecilie
Misosuppe med nudler, grønnsaker og egg

Det snør, det snør tiddelibom. Og hva er vel bedre da enn å spise en deilig varm suppe på sånne skikkelige vinterdager. Her får du en knallgod misosuppe med nudler, grønnsaker og egg. Denne suppen inneholder masse som garantert er godt for deg og kroppen din. Og det beste er at den ikke tar mer enn 20-25 minutter å lage. En skikkelig skatt å riste ut av ermet på dager du trenger litt ekstra påfyll, har dårlig tid eller bare har lyst på noe godt.

Det er ingen hemmelighet at jeg er skikkelig glad i supper. De gjør meg behagelig mett og en god varm følelse i kroppen. Dessuten er det ofte ganske rimelig mat, og det kan jo passe bra i januar. Er du også glad i supper, kan du finne mange gode oppskrifter her på bloggen under kategorien supper.

Stjerneanis er et krydder som ofte dukker opp i forbindelse med julen og søte saker, men det er ingen grunn til å begrense bruken til det. Krydderet brukes ofte i asiatisk mat og gir en fantastisk smak til supper og gryteretter. Stjerneanis er ett av de fem krydderne i det kinesiske five-spice krydderet og det er en viktig ingrediens i den vietnamesiske pho suppen.

 

Misosuppe med nudler, grønnsaker og egg

Misosuppe med nudler, grønnsaker og egg

Skriv ut
Antall personer: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 1,5 l oksekraft (gjerne terning eller fond, men ikke for salt)
  • 1 liten tommel ingefær
  • 2 stjerneanis
  • 3 fedd hvitløk
  • 2-3 ss misopaste
  • 150 gr grønnkål
  • 8 shitakesopp
  • 1 bunt vårløk
  • 100 gr sobanudler (ukokt vekt)
  • 4 egg
  • sesamfrø
  • soyasaus

Fremgangsmåte

  • Kok opp kraften sammen med stjerneanis, hvitløk og ingefær i skiver og la det koke i ca 15 minutter, mens du gjøre resten klart.
  • Kok nudlene som anvist på pakken og avkjøl.
  • Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de får litt farge og det begynner å lukte godt av sesam.
  • Kok egget til det er bløtkokt (6 min).
  • Skjær vårløken i 3 cm lange staver, soppen i skiver og riv grønnkålen i mindre biter.
  • Ha grønnsakene i kraften og kok i 3 minutter.
  • Tilsett misopasten og smak til med soyasaus.
  • Legg nudler i hver suppebolle og fordel suppen over.
  • Del eggene i to og legg på toppen sammen med et dryss av sesamfrø.

Server straks, vel bekomme

Tips

Ønsker du en helt vegetarisk versjon av denne suppen, kan du selvsagt bytte ut oksekraften med grønnsakskraft (buljong). Dersom du ønsker en mer mettende variant kan du trekke et par kyllingbryst i kraften. Ta det da opp før du tilsetter grønnsakene. Skjær det i tynne skiver og legg på toppen sammen med egget til slutt.

Kanskje du vil se på disse også