Mine 5 beste oppskrifter med reker

av Cecilie
Mine 5 beste oppskrifter med reker

JANUAR – Mange tenker sikkert på sommer, sol og bølgeskvulp når de tenker på reker. Ikke noe er vel bedre enn å sitte på en bryggekant og pille reker? Nei kanskje ikke. Det er definitivt noe eget ved det, men det er faktisk ikke fordi rekene er på sitt beste da. Det er nok heller omstendighetene rundt som gjør det til en så spesiell opplevelse. Reker som mye annen sjømat, er nemlig på sitt beste om vinteren når det er kaldt i vannet. Ikke et vondt ord om reker med loff, sitron og dill eller som en del av et større skalldyrsmåltid, men reker kan brukes til så veldig mye mer enn å spises på den måten. Fordi rekene er best akkurat nå, har jeg samlet mine 5 beste oppskrifter med reker fra hele verden.  Dette kan kanskje gi deg inspirasjon til å prøve å lage mer mat med reker.

Det kan jo være litt jobb å pille en masse reker, så av og til kan jo ferdig pillede reker gjøre nytten. Men mellom oss, så må jeg innrømme at jeg synes de jeg piller selv smaker bedre. Men det var altså tid og ork til å pille, da…

 

Wok med reker og squash

Jepp, det går helt fint å putte reker i woken. Riktig så godt er det faktisk.  Denne varianten med squash og purre er herlig enkel, men allikevel skikkelig snadder. Litt chili kler rekene godt og gir retten et lite sting.

Oppskrift Wok med squash og reker

 

Spagetti med reker og sitron

Pasta og sjømat er en av mine favorittkombinasjoner, og denne varianten med reker og sitron er slett ikke noe unntak. Rekene gir sødme og sitronen litt syre og friskhet. Det er bare en ting jeg ikke er så begeistret for når vi snakker sjømat og pasta og det er ost. Det blir helt feil for meg, så derfor dropper jeg parmesanosten her. Hva du liker er imidlertid en helt annen sak.

Spagetti med sitron og reker

 

Rekegryte med indiske smaker

Denne gryteretten er en eksplosjon av smaker og farger. Det er ikke mulig å ikke bli i godt humør av denne altså. Her er det vamende krydder, fargerike grønnsaker og selvsagt deilige reker.

Oppskrift rekegryte med indisk smak

 

Pomelo og rekesalat som i Thailand

Denne salaten er temmelig eksotisk og byr på masse spennende smaker. Kanskje har du aldri prøvd pomelo før, men den er altså en diger sitrusfrukt med en ganske mild smak. Kanskje litt som en garpefrukt som slett ikke er bitter. I alle fall er den en spennende kontrast til rekene. Sammen med masse urter og en litt hot dressing er du garantert en skikkelig smaksopplevelse.

Pomelo og rekesalat som i Thailand

 

Røkte reker

Mener du fortsatt at reker helst bør spises med majones og loff, da kan du jo prøve å røke rekene. Dette er veldig godt og en spennende vri på de vanlige rekene. Du trenger ikke noe dyrt, fancy utstyr for å lage disse. Jeg har en røykeovn kjøpt for noen få hundrelapper i sportsbutikken og den gjør absolutt nytten.

Oppskrift røkte reker

 

Dette var altså mine 5 beste oppskrifter med reker med en internasjonal twist. Jeg håper du har blitt inspirert til å prøve noe nytt og kanskje se på reker med litt andre øyne neste gang du ser dem i frysedisken i butikken.

 

Fun facts om reker

Trodde du reker er reker? Det stemmer i hvert i hvert fall ikke. Faktisk så finnes det mer enn 200 rekearter og det finnes reker over hele verden – både i ferskvann og saltvann.

Rekene begynner livet som hanner, og en gang mellom 2 og 6 år skifter de kjønn og blir hunner. Akkurat når det skjer er visst blant annet avhengig av temperaturen på vannet. Jo kaldere vann, desto senere skjer kjønnsskiftet.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.