Mine 5 beste oppskrifter med gulrot

av Cecilie
Mine 5 beste oppskrifter med gulrot

Oktober. Vi er for alvor inne i høstsesongen og det er rotfrukter for alle pengene nå. Derfor har jeg lyst til å dele mine 5 beste oppskrifter med gulrot. Gulrot er en utrolig allsidig grønnsak og kan brukes både til søtt og salt. Den kan spises rå, kokes, bakes og brukes i suppe, for å nevne noe. I det utvalget jeg har gjort har jeg valgt oppskrifter der gulroten mer eller mindre spiller hovedrollen.

 

Ovnsbakte regnbuegulrøtter med smør og timian

Når gulrøttene blir bakt i ovnen får de en utrolig konsentrert smak der sødmen kommer ekstra godt frem. I denne oppskriften har jeg brukt regnbuegulrøtter rett og slett fordi de er så vakre. Sammen med smør og et lite dryss med timian er dette nok til at både øye og smaksløker blir mer enn tilfredsstilt.

Ovnsbakte regnbuegulrøtter med smør og timian

 

Gulrothummus

Liker du vanlig hummus, liker du helt sikkert denne også. Den er litt søtere i smaken, men har fortsatt en tydelig hummussmak fra kikerter og tahin. Dessuten er den jo så vakker med sin gylne farge.

Gulrothummus

 

Thailands gulrot og squashsalat

Dette er en skikkelig frisk salat med gode thaismaker som kler de sprøde grønnsakene veldig godt. Du bestemmer selv hvor hot den skal være.

Thaisalat med gulrot og squash

 

Gulrotkake

Vel, det er vel ikke mulig å komme utenom en skikkelig saftig og god gulrotkake når det er snakk om «best of» gulrotoppskrifter. Denne er i hvert fall seriøst god, og om du greier å la være å spise den opp med en gang, blir den faktisk enda bedre neste dag.Gulrotkake

 

Gulrotsuppe med karri

På en litt gusten høstdag, kan du definitivt stole på at denne suppen lyser opp. Den vakre fargen og kombinasjonen av karri og gulrot kan løfte humøret mange hakk.

Gulrotsuppe med karri

 

Dette var altså mine 5 beste oppskrifter med gulrot. Det er flere oppskrifter på bloggen og vil du finne ut mer om gulrot kan du jo lese om det på Bama sin nettside.

 

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.