Keep calm and eat lunch

av Cecilie
Italiensk salat

Mange av oss har etterhvert blitt vant til gode lunsjer i kantinen på jobben. Det kan være lekkert påsmurte smørbrød, varmretter eller digre salatbarer med masse digg å velge mellom.  Og nå, plutselig må vi klare oss med vår egen lunsj hjemme. Ikke et galt ord om to med gulost og en tynn paprikaring på, altså, men det er mye som er mer spennende enn det. La lunsjen bli et lite høydepunkt og lag deg noe godt. Det trenger ikke ta så lang tid, og du sparer jo tross alt en del tid på å slippe å reise til jobben. Bruk noe av den tiden til å lage lunsj i stedet. Her har jeg samlet noen retter som passer godt til lunsj enten du spiser alene eller sammen med familien din.

 

Salmapai med purre og spinat

Salmapai med spinat og purre

En pai er alltid godt og kan holde seg i flere dager når du først har laget den. Denne paien inneholder laks, spinat og purre. Det er en skikkelig god kombinasjon synes jeg. Server den med litt salat ved siden av, og du kommer garantert ikke til å savne lunsjen på jobben – det måttee i så fall være selskapet.

 

Spagetti carbonara

Spagetti carbonara

Spagetti smaker jo alltid godt og carbonara tar ikke stort legre tid å lage enn det tar å koke spagettien. Dette er nok mange sin favoritt, så hvorfor ikke lage det til lunsj en dag. Jeg lover at du får blide ansikter rundt bordet da. Frister det ikke med spagetti carbonara, kan du jo prøve noe annet med pasta.

 

Rød linsesuppe med tomater

Rød linsesuppe med tomater

Supper er alltid deilig, og denne inneholder masse linser og er derfor ekstra mettende. Tar du et rundstykke ved siden av, holder du deg nok gående til middag. Ønsker du flere suppeoppskrifter har jeg mange å ta av her på bloggen.

 

Salat med sardiner og poteter

Oppskrift Salat med sardiner og poteter

Er du heller en salatperson, kan du jo prøve deg på denne fargerike og mettende salaten med poteter og sardiner. Har du ikke sardiner, kan du jo bruke tunfisk eller ansjos, eller kanskje rett og slett røkt laks eller makrell. Godt blir det nok uansett. Mer salatinspo finnes på bloggen.

 

Farmors italienske salat med skinke og kål

Italiensk salat

Du vil fortsatt ha brødskiver? Lag i hvert fall noe godt pålegg, da. Det er så mye godt man kan ha på brødskiven. Lag en litt stor porsjon av denne italienske salaten og legg resten i en boks. Da har du for et par dager. Andre gode påleggsalater er makrellrøre med urter, eggesalat med reker,  og tunfisksalat med karri.

 

Ha en fin lunsj, da <3

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.