Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Kjøkkenfest
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
GrønnsakerMiddagSupper

Gulrotsuppe med kokosmelk

14. februar 2016
Gulrotsuppe med kokosmelk
Facebook0Tweet0Pin0

Fler og fler innfører en vegetarisk dag i kalenderen sin. Det synes jeg er flott. Grønnsaker er godt, billig og sunt. Så det er i grunn ingen grunn til å ikke kjøre på med grønnsaker. Her kommer oppskrift på en kjempegod og kjapp suppe som passer godt både til lunsj og middag.

Gulrøtter har en mild og søt smak, og uten “hjelp” fra andre ingredienser kan gulrotsuppe fort bli litt kjedelig og anonym. I denne suppen er det imidlertid rikelig med ingefær, limejuice og kokosmelk som gjør at suppen allikevel får karakter. Ingefæren gjør at suppen blir varm og limen letter opp smaksbildet. Kokosmelk får man i både lett- og helmelksvariant, og i denne suppen foretrekker jeg å bruke helmelksvarianten. Det gir suppen en bedre fylde og metter litt mer.

Hjemme hos oss setter Lillemor ned foten for chili. Jeg prøver å snike det inn i mange retter, men hun kjenner det med en gang. Selv om jeg og resten av familien nesten ikke kjenner chilien i det hele tatt. Derfor er det ikke chili i oppskriften nedenfor, men det kunne godt vært litt. Det ville forsterket det asiatiske preget og passet godt til de andre smakene. Så har du lyst på litt ekstra sting, anbefaler jeg å tilsette en hakket chili også.

Gulrotsuppe med kokosmelk

Skriv ut
Antall personer: 4

Ingredienser

  • 1 liten løk
  • 1 "tommel" med ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 6 store gulrøtter
  • 1 l vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 boks kokosmelk
  • saften fra 1 lime

Fremgangsmåte

Facebook0Tweet0Pin0
  • Hakk løk og hvitløk. Riv ingefær på den fine siden av rivjernet. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter.
  • Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det har blitt mykt, men pass på at det ikke blir brent.
  • Ha i gulrøttene og vannet. Kok opp og tilsett buljongterningen. La det koke til gulrøttene er helt møre.
  • Tilsett kokosmelken og kjør alt glatt med en stavmixer, eller i en blender.
  • Kok opp og smak til med limesaft og juster evt. med litt mer salt.

Server med ris eller godt brød ved siden av. Vel bekomme.

 

 

gulrotingefærkokosmelk
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Oksehaleragú og pasta
neste innlegg
Kylling med cashewnøtter

Kanskje du vil se på disse også

Vintersalat med spreke farger

Ingefærkjeks

Mine 5 beste oppskrifter med gulrot

Grønn kylling curry

Rabarbrasuppe med ingefær og snøegg

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk asparges bacon blomkål brokkoli brød bønner dampovn Egg eple fløte grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ovnsrett paprika pasta pizza potet reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat sopp spinat svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Lompewraps med pinnekjøtt og shrirachamajones
  • Ukemeny 49/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme
  • Ukemeny 48/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Dronning Maud pudding

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • NO Jeg forsker fortsatt  holde julen litt p avstandnoen
  • NO Si hei til Dronning Maud pudding! Bloggen er akkurat
  • I dag setter Matsjokket i NRK skelyset p alt brdet
  • NO Hver mned velger jeg ut en rvare som er
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • NO Da var julekaramellene ferdig kokt og pakket inn Det
  • Har du noe pinnekjtt du skal bruke opp kan du
  • NO Frste sndag i advent  det er min favoritttid
  • I dag baker jeg biscotti Jeg er veldig glad i
  • NO Dersom du er som meg lager du alltid rikelig
  • NO Jeg forsker fortsatt  holde julen litt p avstandnoen
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen