Cecilies mat
  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg

Cecilies mat

God mat hver dag

  • Hjem
  • Oppskrifter
  • Lag mat sammen
  • Om Cecilies mat
  • Kontakt meg
GrønnsakerMiddagSupper

Grønn suppe

8. januar 2018
Grønn suppe

Dette er en skikkelig vintersuppe. Den er proppfull av gode ting. Suppen er kremet, krønsjy, smaker herlig og inneholder masse som er godt for en vintertufs kropp. Jeg har gått og hanglet i en god stund nå, og prøver derfor å fylle på med masse grønnsaker for å se om det kanskje kan hjelpe. Dette er en grønn suppe som først og fremst får den nesten smaragdgrønne fargen fra spinaten som er i suppen.

Suppen inneholder i grunnen mest grønnkål, men fordi den koker en stund mister den litt av sin spenstige grønne farge. Spinaten derimot som has i helt til slutt forblir irrgrønn. Karamellisert løk bringer litt sødme til suppen uten at det blir for mye, og en liten skvis sitron gir en friskhet.  Her er det med andre ord mange elementer som er med på å gi en fenomenal suppe.

Suppen har en litt kremet, fløyelskatig konsistens til tross for at det ikke er noe fløte eller andre meieriprodukter i den. Det skyldes at jeg har tilsatt litt ris, som når suppen kjøres glatt gir en viss fylde. Suppen er altså helt vegansk, om du velger å droppe creme fraichen som jeg brukte ved servering.

 

Grønn suppe

Skriv ut
Antall personer: 2

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 l vann
  • 3 ss arborioris
  • 1/2 ts salt
  • 200 gr grønnkål
  • 1 ss sitron
  • 2 ss solsikkekjerner
  • 1 ts olivenolje
  • 100 gr spinat
  • 2 ss creme fraiche

Fremgangsmåte

  • Skjær løken i tynne strimler og finhakk hvitløken.
  • Stek løken i olivenoljen på middels varme i 10 minutter. Tilsett 2 ss vann, reduser varmen og legg på et lokk. La løken godgjøre seg i 10 min til. Den skal da være karamellfarget og helt myk.
  • Mens løken steker kok opp vannet i en gryte. Tilsett salt og risen og la det koke i 15 minutter.
  • Vask grønnkålen og skjær bort den harde midtstilken. Ha grønnkålen oppi risvannet og kok i ytterligere 10 minutter.
  • Stek solsikkefrøene i litt olivenolje til de har fått farge og blitt sprø. Legg over på et papir slik at overskytende olje blir sugd opp.
  • Tilsett spinaten og løkmarmeladen i suppen og la det koke i 3 minutter.
  • Kjør suppen helt jevn med en stavmixer.
  • Smak til med sitronsaft, og evt. mer salt.

Server rykende varm med creme fraiche, ristede solsikkekjerner og evt. litt god olivenolje. Vel bekomme.

grønnkålspinatvintermat
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Cecilie

forrige innlegg
Hva skal vi ha til middag – ukemeny 2/2018
neste innlegg
Pomelo og rekesalat som i Thailand

Kanskje du vil se på disse også

Bondeomelett med spinat, poteter og feta

Lettsaltet torsk med spinat og syltet løk

Grønn salat

Pai med spinat og chevre

Nudelsuppe med fiskeboller

Legg igjen en kommentar Cancel Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om meg

Om meg

Hei, jeg heter Cecilie. Velkommen til min blogg og mitt matunivers. Jeg er opptatt av å spise godt og synes alle fortjener god mat hver dag. Aller best liker jeg italiensk, asiatisk og norsk mat, så det er det du vil finne mest av her. All mat er laget og fotografert av meg og spist av familie og venner.

Kategorier

Stikkord

agurk appelsin asiatisk bacon blomkål blåskjell brokkoli brød bønner dampovn Egg eple grill gulrot italiensk jul kylling kål laks lam løk meksikansk middelhavsmat okse ost paprika pasta pizza poteter reker restemat salat sitron sjokolade smør sommermat spagetti spinat squash svin thai tomat torsk tradisjonsmat urter

Siste innlegg

  • Ukemeny 8/2019 – Hva skal vi ha til middag
  • Egg i skjærsilden
  • Skrei med chorizo og sellerimos
  • Ukemeny 7/2019 – hva skal vi ha til middag
  • Nasi goreng med reker

Følg meg på sosiale medier

Facebook Instagram

Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Denne uken frister jeg med masse godt i bloggens ukemeny
  • Blomklris er utrolig godt Ikke rart at det har blitt
  • Visste du at sjmat er p sitt aller beste p
Promotion Image

Kjøtt

Promotion Image

Fisk og sjømat

Promotion Image

Pasta, ris og pizza

Følg meg på Instagram

  • Melanzane alla parmigiana Dette er en skikkelig deilig rett ned
  • Egg i skjrsilden er en deilig italiensk rett med en
  • Om et par dager er det den derre Vdagen Om
  • Den nye ukemenyen er klar p bloggen n Der finner
  • Liker du fried rice? Da vil du temmelig sikkert ogs
  • Du har kanskje ftt med deg at jeg hver sndag
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Personvern


Tilbake til toppen