Breiflabb med agurk og kantarell

av Cecilie

Ja, ja. Kalenderen viser fortsatt juli, men jeg sitter inne mens regnet siler ned ute. Det er hele 13 grader og lite som minner om høysommer. Heldigvis vitner utvalget i butikken om hvilken årstid det er. I går var først dag hjemme på kjøkkenet etter tre uker på reisefot. Vi har besøkt Liguriakysten, Côte d’Azur og Stavanger. Mer om dette siden – kanskje. Det er fortsatt ferie her, og hjemkomsten til mitt eget kjøkken hvor jeg har alt jeg trenger og jeg vet hvor alt er, måtte selvsagt markeres med et festmåltid.

I fiskedisken fant jeg dagsfersk breiflabb og i grønnsaksavdelingen fristet noen fine kantareller, og dette ble utgangspunktet for middagen.  I fryseren hadde jeg litt blåskjellkraft fra en gang tidligere i sommer vi hadde blåskjell marinara. Når man damper blåskjell får man en fantastisk kraft full av gode smaker. Dersom det blir noe igjen av kraften etter et blåskjellmåltid, pleier jeg å fryse den ned. Kraften er ypperlig å bruke som base til sausen når det står fisk på bordet. Kraften kokt inn sammen med litt fløte kan nesten ikke bli en bedre og enklere saus.

Breiflabb med agurk og kantarell

Skriv ut
Antall personer: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

  • 400 gr breiflabbhale i skiver
  • salt
  • smør til steking
  • 1/2 agurk
  • 100 gr kantareller
  • det lysegrønne på en purre
  • 2 dl blåskjellkraft (se over)
  • 1 dl kremfløte
  • 6 agurkurt eller andre spiselige blomster
  • --
  • ferskpoteter

Fremgangsmåte

  • Sett på potetene.
  • Rens kantarellene og stek dem i smør. Sett til side og hold varme.
  • Lag kuler av agurken med et kulejern. Har du ikke det kan du lage terninger.
  • Snitt purren i tynne strimler.
  • Kok blåskjellkraften inn til det halve, og sil den slik at det ikke er rester av løk eller urter i kraften.
  • Tilsett fløten og la det koke over lav varme til sausen tykner.
  • I mens, salt fisken godt.
  • Stek den i smør i 3 minutter på den ene siden på middels varme. Snu fiskestykkene og stek videre til fisken så vidt slipper benet. Kanskje 2-3 minutter, men det avhenger av tykkelsen på stykkene.
  • Mine stykker var ganske tynne (2 cm).
  • Kok litt lettsaltet vann i en kjele. Ha oppi agurkkulene og la dem koke i 2 minutter. Etter ett minutt has purrestrimlene oppi. Når koketiden er over helles vannet av.
  • Dander agurk, kantareller, blomster og purre på tallerkenen.
  • Hell saus i midten og legg på fiskestykket.

Server straks med kokte ferskpoteter og gjerne et glass hvitvin ved siden av. Vel bekomme.

Kanskje du vil se på disse også

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.