Red curry kylling og nudelsuppe er en ekte hverdagshelt. Den er proppfull av gode smaker og er lett og rask å lage. Er du ganske kjapp med kniven, kan den fint lages på en drøy halvtime. Det ser kanskje omstendelig ut å lage denne suppen, men det er det ikke. Det handler i stor grad om å kutte opp ting og ha dem oppi gryten i riktig rekkefølge.
Denne suppen er herlig hot, syrlig, har masse umami. Dessuten er det sprø gulrøtter og bønner, silkemyke nudler og saftig kylling. Mer kan man vel ikke be om på en vanlig onsdags kveld. Jeg synes i hvert fall det er helt herlig å sette meg ned med en stor bolle rykende varm suppe, gafle innpå og kjenne at varmen brer seg i hele kroppen.
I det thailandske kjøkkenet er balanse viktig, og ved å justere suppen med fiskesaus, lime, sukker og chili paste kan du finne den balansen. Men det som er interessant er at balansen ikke er den samme for alle. Noen liker en mer syrlig smak, andre en hottere og atter andre en mildere variant. Derfor er det viktig å smake på suppen og justere slik at balansen blir riktig for deg.
Jeg har laget flere supper med inspirasjon fra Thailand, og dersom du liker red curry kylling og nudelsuppe, har du kanskje lyst til å sjekke disse oppskriftene på tom yam goong eller tom ka gai også.
Ingredienser
- 500 gr kyllingbryst
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 tommel stor bit ingefær
- 1 boks kokosmelk, fet
- 1 ss red curry paste
- 1 l hønsebuljong
- 1 pk risnudler
- 100 gr aspargesbønner
- 3 østerssopp
- 1 stor gulrot
- 3 vårløk
- 1 lime, saften
- 1 ts fiskesaus
- 2 ts brunt sukker
Fremgangsmåte
- Begynn med å hakke løk, hvitløk og ingefær.
- Åpne boksen med kokosmelk og ta forsiktig ut ca. 1 ss kokosfett. Varm dette i suppegryten og fres løken i det til løken blir blank og myk.
- Tilsett hvitløk og ingefær og la det surre med i ca. 1 min.
- Ha oppi curry pasten og la det frese et par minutter.
- Ha oppi hønsebuljong og resten av kokosmelken. Tilsett sukker, fiskesaus og limesaft.
- I en annen gryte, kok risnudlene som beskrevet på pakken. Sett til side.
- Kutt alle grønnsakene og kyllingbrystene i munnrette biter.
- Tilsett gulrot, aspargesbønner og sopp og la det koke i 3 min.
- Tilsett kyllingbitene og la det koke i ytterlige 3 minutter.
- Smak til sausen og tilsett evt. mer sukker, fiskesaus eller limesaft om du synes det trengs.
- Ha nudlene og vårløken oppi suppen og server.
Dryss gjerne over litt fersk koriander og sett frem ekstra lime i tilfelle noen ønsker en mer syrlig suppe.
Vel bekomme.